یوسف افضلی در گفت و گو با خبرنگار ستاد توسعه و بازسازی عتبات ایرنا اظهار داشت: هر ساله مشارکت مردم برای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در مقایسه با سال قبل خود باوجود برخی مسائل و مشکلات اقتصادی، بیش از ۳۰ درصد افزایش دارد.
وی با قدردانی از ملت ایران و عاشقان خاندان عصمت و طهارت و خیرین کمک کننده به توسعه و بازسازی عتبات، افزود: با شعار هر ایرانی هفت هزار و ۵۰۰ تومان برای سال جاری از هر گونه ارائه کمک نقدی و غیرنقدی برای توسعه و بازسازی عتبات استقبال می کنیم.
به گفته وی، اگر هر ایرانی سالی یک بار با پرداخت این مبلغ برای توسعه عتبات مشارکت داشته باشد، اجرای طرح های در دست ساخت و نیاز به بازسازی به سرعت به انجام خواهد رسید.
نیازمند اعتباری در حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هستیم
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: بر همین اساس برای ترمیم و بازسازی حرم های مطهر در سال جاری، نیازمند اعتباری در حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هستیم که از محل کمکهای نقدی و غیر نقدی مردمی، نذر خیران حرمساز و موقوفات تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در کنار طرحهای در حال اجرا، چند طرح جدید نیز تعریف شده است، اضافه کرد: افزون بر توسعه حرمهای مطهر، برنامه بازسازی و توسعه مزار چند شخصیت بزرگ دینی و ملی مدفون در عراق تعریف شده است که خیران میتوانند داوطلب مشارکت در این طرحها نیز باشند.
افضلی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای تحویل کامل طرح توسعه حرم مولای متقیان در تابستان امسال گفت: با توجه به اجرای آخرین مراحل تکمیلی طرح توسعه حرم حضرت علی(ع) مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) با ۲۲۰ هزار مترمربع زیربنا، خیران فقط چند ماه فرصت برای مشاکت در فیض توسعه این حرم مطهر را دارند.
وی به اجرای همزمان دو مرحله توسعه حرم امام حسین(ع) در کربلا اشاره کرد و گفت: مرحله نخست طرح جامع توسعه حرم سیدالشهدا(ع) مزین به نام صحن حضرت زینب (س) با زیربنایی بیش از ۱۳۵ هزار مترمربع هم اکنون به مرحله اجرای تاسیسات و نماکاری رسیده است.
وی افزود: مرحله دوم طرح توسعه حرم امام حسین (ع) مزین به نام صحن امام حسن مجتبی(ع) با ۱۰۰ هزار متر مربع زیربنا از اسفند سال گذشته کلید خورده است.
معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات اظهار داشت: در شهر کاظمین که مضجع مطهر پدر و فرزند امام رضا(ع) است، طرح توسعه زیرسطحی به نام صحن امام محمد باقر(ع) با وسعت نزدیک به ۶ هزار متر مربع در حال اجراست. همچنین در شهر سامراء و حرم مطهر امامین عسکریین (ع)، در کنار طرحهای بازسازی مثل سنگ فرش محیط، مراحل تجهیز کارگاه برای طرح بزرگ «تقویت و استحکامسازی حرم مطهر» آغاز شده است.
وی ادامه داد: ستاد توسعه و بازسازی عتبات دو طرح برای بازسازی و توسعه مزار سلمان فارسی، صحابه جلیل القدر پیامبر اکرم (ص) در شهر مدائن و رئیسعلی دلواری چهره استعمارستیز تاریخ معاصر دارد که علاقهمندان میتوانند در آن مشارکت کنند.
وی تاکید کرد: مطمئن ترین شیوه مشارکت در فیض توسعه حرمهای مطهر و کمک به طرحهای اعلام شده، شمارهگیری کد دستوری ستاره ۷۲ مربع (#۷۲*) و مراجعه به بخش پرداخت نذر در تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات است.
متقاضیان راه اندازی موکب به سامانه ستاد توسعه عتبات مراجعه کنند
افضلی با تاکید بر اینکه حدود سه هزار موکب دارای شناسنامه و پروانه فعالیت در کشور فعال هستند، گفت: اقدامات لازم در خصوص فعالیت موکب داران در ایام اربعین در حال انجام و برنامه ریزی است و متقاضیان جدید برای دریافت پروانه فعالیت می توانند به سامانه این ستاد مراجعه کنند.
معاون فرهنگی و مشارکت های مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: مجوزهای یک ساله برای متقاضیان جدید اخذ پروانه فعالیت موکب ها صادر خواهد شد و برای افرادی که مدت زمان مجوز آنها به پایان رسیده، مجوزهای سه ساله صادر خواهیم کرد.
به گفته وی، در صورت موافقت دولت عراق برای بازگشایی راه زمینی عتبات عالیات، پیش بینی های لازم برای ارائه بهترین خدمات به زائران حضرت سید الشهدا (ع) در دست بررسی و برنامه ریزی است.
نظر شما