به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه لو فیگارو، ایرینا وندیکتوا روز شنبه با انتشار توییتی اضافه کرد: من متقاعد شدم که در آینده نزدیک شاهد انتقال پروندههای بیشتری به دادگاهها و حضور مجرمان در برابر قضات خواهیم بود.
وی ادامه داد: ما تضمین خواهیم کرد که این موارد به پایان منطقی خود برسد.
در همین ارتباط، شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته گذشته با اکثریت آرا، قطعنامه تحقیق درباره اتهامات جنایات جنگی ارتش روسیه در اوکراین را تصویب کرد.
در رای گیری که روز پنجشنبه برگزار شد، ۳۳ عضو شورای حقوق بشر به این قطعنامه رای موافق، دو عضو مخالف (چین، اریتره) و ۱۲ عضو به آن رای ممتنع دادند.
به گزارش ایرنا، همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در ۱۴ فروردین (۳ آوریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت از کنترل نیروهای روسیه، انتشار تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابانهای شهر "بوچا" جهان را بهتزده کرد.
رسانههای غربی با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین، غیرنظامیان را هدف گلوله قرار دادهاند و کرملین قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا را رد کرد.
مسکو با انکار هدف قراردادن غیرنظامیان گفت که تصاویر بوچا، ساختگی و برای توجیه اعمال تحریمهای تازه علیه مسکو و منحرف کردن مذاکرات صلح بوده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این شرایط همچنان ادامه دارد.
نظر شما