به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایران، سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در کنار میزبانی از سالنهای اختصاصی ناشران عمومی؛ کودک و نوجوان؛ خارجی؛ دانشگاهی و بین الملل؛ در سایر بخشهای جنبی و اقماری خود از دو بخش زنده، پویا و مهم در حوزه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی کشور میزبانی میکند.
نخست؛ بخش روستاهای مروج و دوستدار کتاب و دیگری غرفه سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب جمهوری اسلامی ایران است.
مدیریت مرکز گریزی؛ مولفه سیاست کلان فرهنگی دولت
با پیوستن ایران به انتخاب پایتخت کتاب برای کشور به عنوان اتفاقی جهانی که یکی از اصلیترین مولفهها در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است شاهد تاثیر مستقیم آن در رشد سرانه مطالعه در کشور بودیم
مدیریت مرکز گریزی در تمامی عرصههای سیاستگذاری کلان کشور از جمله در عرصه فرهنگ و هنر از ابتدای دهه ۹۰ خورشیدی شتاب بیشتری گرفت.
در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی؛ ترویج، همراهی و همنشینی هر چه بیشتر با یار مهربان دو مولفه انتخاب پایتخت کتاب کشور از یک سو و از سوی دیگر تلاش برای تشویق و ترغیب هرچه بیشتر تمامی مردم ایرانزمین از مراکز استانها گرفته تا روستاها و نقاط دورافتاده کشورمان به عنوان دو سیاست کلان فرهنگی در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی این وزارتخانه به عنوان بازوی اجرایی در برنامههای حوزه کتاب تبیین و تدوین شد.
اتفاقی که در نهایت برای نخستین بار در سال ۱۳۹۴ با انتخاب شهر اهواز به عنوان نخستین پایتخت ایران رقم خورد.
انتخاب پایتخت کتاب برای هر کشور در جهان سابقه قریب به سه دهه را دارد اما طی یک دهه اخیر با پیوستن ایران به این اتفاق جهانی که یکی از اصلیترین مولفهها در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است شاهد تاثیر مستقیم آن در رشد سرانه مطالعه در کشور به عنوان یکی از هفت مولفه فرهنگی در حوزه تعیین سطح پیشرفت جوامع که از سوی یونسکو اعلام شده هستیم.
مولفههای اصلی غرفه پایتخت کتاب ایران
تلاش برای ارتقاءتولید آثار مکتوب با اتکا بر زبان مادری مردمان این اقلیم (سنندج) و دو دیگر تنوع بخشی موضوعی و فرهنگی در عرصه یار مهربان در امتداد موزاییک متنوع فرهنگی ایرانزمین است
غرفه شهر سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران، روبروی ضلع شمالی شبستان مصلی حضرت امام خمینی(ره) که از ناشران عمومی میزبانی میکند قرار دارد. همچنین روستاهای مروج و دوستدار کتاب در مجاورت آن قرار دارد.
مهمترین برنامههای تخصصی سنندج (پایتخت کتاب ایران) در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در کنار معرفی این شهر به عنوان یکی از شهرهای دارای تمدن غنی سرزمینمان از یک سو تلاش برای ارتقاءتولید آثار مکتوب با اتکا بر زبان مادری مردمان این اقلیم و دو دیگر تنوع بخشی موضوعی و فرهنگی در عرصه یار مهربان در امتداد موزاییک متنوع فرهنگی ایرانزمین است.
در دیگر سو تلاش میشود تا با استفاده از مولفههای فرهنگی خاص آن خطه و به ویژه مردمان کُرد زبان بتوان دریچهای متفاوت در گشودن آغوش یار مهربان به سوی عموم علاقهمندان، دوستداران و عاشقان کتاب به انجام رساند.
جاذبههای غیر کتابی غرفه سنندج
در حوزه جاذبههای غیر کتابی سنندج می توان به تزیینات زیبای غرفه برگرفته از صنایع دستی کردستان و به ویژه شهر سنندج از یک سو و از سوی دیگر پوشش رسمی و سنتی لباسهای اقوام کُرد به عنوان بخشی دیگر از جاذبههای غرفه سنندج در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نام برد.
سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» تا ۳۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ میزبان علاقهمندان است.
عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه، تمهیداتی است که برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.
نظر شما