به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، مولود چاوش اوغلو که برای حضور در نشست دو روزه وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو به برلین سفر کرده، به خبرنگاران گفت: مشکل این است که هلسینکی و استکهلم، آشکارا از «پ.ک.ک» و «یگان های مدافع خلق» حمایت می کنند. این گروه ها سازمان هایی تروریستی هستند که هر روز سربازان ما را هدف قرار می دهند.
وی خاطرنشان کرد: اکثر مردم ترکیه مخالف عضویت سوئد و فنلاند در ناتو هستند و از ما می خواهند تا درخواست عضویت آنها را لغو کنیم.
در واکنش به مخالفت ترکیه با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، «پکا هاوستو» وزیر خارجه فنلاند گفت: بالاخره راه حلی برای این موضوع پیدا خواهد شد.
«آن لینده» وزیر خارجه سوئد نیز گفت: برای رفع سوءتفاهمات با ترکیه تلاش خواهد کرد.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو وعده داده بود که عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را تسهیل کند اما ناگهان، روز جمعه، ترکیه مخالفت خود با این موضوع را علنی کرد. استولتنبرگ که به خاطر ابتلا به کرونا قادر به حضور در نشست وزیران خارجه ناتو در برلین نیست، تلفنی مذاکراتی را با مقامات ارشد واشنگتن، آنکارا، استکهلم و هلسینکی برای حل موضوع داشته است.
«ابراهیم کالین» سخنگوی رئیس جمهور ترکیه روز شنبه گفت: آنکارا با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو مخالف نیست، اما میخواهد که سایر اعضای این ائتلاف، نگرانیهای امنیت ملی ترکیه را در نظر بگیرند.
وی گفت: عضویت در ناتو همیشه یک فرایند است. ما میخواهیم همه متحدان و همچنین مقامات سوئدی به این نکات توجه کنند. البته ترکیه با مقامات سوئدی در این خصوص بحث خواهد کرد. اگر مردم فنلاند و سوئد نگران امنیت ملی خود هستند، شهروندان ترکیه نیز به هماناندازه نگران امنیتشان میباشند.
سخنگوی رئیس جمهور ترکیه تصریح کرد: انتقاد شدید روسیه از عضویت فنلاند و سوئد دلیل مخالفت آنکارا با عضویت این دو کشور نیست.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز روز جمعه الحاق فنلاند و سوئد به ناتو را اشتباه خواند و همچون اشتباه الحاق یونان به این پیمان توصیف کرد.
اردوغان با اشاره به اینکه فنلاند و سوئد خانه بسیاری از سازمانهای تروریستی هستند، اظهار کرد: کشورش دیدگاه مثبتی نسبت به عضویت این دو کشور اروپایی در ناتو ندارد و عضویت در ناتو، بیطرفی فنلاند و سوئد که از زمان جنگ سرد وجود داشته است را تغییر خواهد داد.
وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو روز شنبه در برلین دور هم جمع شدند تا در یک نشست دو روزه، حمایت از اوکراین، راهبردهای آینده و نحوه همکاری با متحدان را بررسی کنند. نشست سران ناتو آخر ژوئن در مادرید برگزار خواهد شد.
نظر شما