به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید احمد علمالهدی وی در شورای فرهنگ عمومی استان افزود: مفهوم حماسهآفرینی مورد نظر فردوسی بهطور خاص ناظر بر جهاد در راه خداست که مظهر کامل آن در دفاع مقدس و سایر عرصههای ایثار و شهادت متجلی شده است.
وی اضافه کرد: آیات قرآن کریم ناظر بر مقوله جهاد است و خداوند، بندگان خود را به جنگ با کفار و منافقین دعوت میکند و طبق نظر فقها، موضوع ایثار و شهادت بر سایر ابعاد جهاد و حماسه، برتری و فضیلت پیدا میکند.
امام جمعه مشهد گفت:مفهوم حماسهآفرینی یک ماهیت عام دارد و میتواند در همه ابعاد زندگی تسری یابد ولی حماسه مورد نظر فردوسی، بر موضوع جهاد و شهادت تاکید دارد و حتی اگر از سایر مصادیق فعالیتهای جهادی نیز بهعنوان حماسه یاد میشود باید همواره جهادی که شهادت در راه خدا را نصیب و روزی مجاهد میکند مورد توجه ویژه باشد.
علم الهدی با تاکید بر لزوم حمایت از طرحهای فردوسی پژوهی و تبیین ابعاد فکری و معرفتی شاهنامه افزود: فردوسی در خراسان به حکمتآموزی در قالب اسطورهسازیهای خود توجه ویژه داشته است.
وی ادامه داد:شخصیتهای شاهنامه بهعنوان مصادیق اسطورهسازی، نمادهای کاملی از فرهنگ و ادب و حماسه هستند و اسطورهسازی حکمتآموز فردوسی در شاهنامه، انحصار در رستم و سهراب ندارد بلکه حتی زنان شاهنامه هم بهعنوان نمونه زن ایرانی، مظهر حیا و بینش سیاسی هستند.
او اضافه کرد: جنگ نرم امروز، جنگ روایتهاست و در راستای جهاد تبیین، باید فعالیتهای پژوهشی با محوریت فردوسی مورد حمایت قرار بگیرد تا ضدانقلاب نتواند حکیم توس را بهگونهای که خود میخواهد معرفی کند و آن را بهعنوان نمادی در برابر اسلام و وجود باکرامت امام رضا (ع) قرار دهد.
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان این که روح و نگاه اعتقادی در جایجای شاهنامه مشهود است گفت: باید بهگونهای مضامین ملی و بومی این اثر برجستهسازی شود تا سایر فرهنگها نتوانند حکیم توس را برای خود مصادره کنند.
یعقوبعلی نظری افزود: فرهنگ رضوی و وجود با کرامت امام رضا (ع)، فرهنگ دفاع مقدس و وجود ۲۳ هزار شهید در خراسان رضوی، فرصت مناسبی است تا پرداختن به شاهنامه منجر به برانگیخته شدن موج فرهنگی سازنده در همه زمینهها باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم، ایثار و شهادت را قله حماسهسراییهای فردوسی خواند و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به مقام و جایگاه این شاعر محب اهل بیت (ع)، نکات قابلتوجهی را مطرح کردهاند و حقیقت است که حتی ما خراسانیها هم بهطور شایسته به شخصیت این حکیم بزرگ توجه نکردهایم.
محمد حسینزاده افزود: به همین منظور، در جلسات کارگروهی که در چند ماه گذشته تشکیل شده است تصمیم بر این شد تا از امسال، ساز و کار منسجمی برای تخصیص و اهدای نشان ویژه فردوسی تدارک دیده شود تا بهطور سالانه، به چهار نفر از افرادی که در چهاربخش از پیش تعیینشده، حائز جایگاه برتر باشند این نشان فرهنگی ویژه اعطا شود.
وی افزود: در بخش اول، همه پژوهشگرانی که در حوزه زبان و ادبیات فارسی فعالیت میکنند و تلاشهای آنان توسط دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد مورد تایید قرار بگیرد میتوانند نامزد دریافت این نشان باشند و در بخش دوم که با عنوان «حماسهساز» نامگذاری شده است همه افراد شاخصی که در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی حماسه آفریده اند میتوانند برای دریافت این نشان نامزد باشند.
او ادامه داد:در بخش سوم که با عنوان «حماسهسرا» نامگذاری میشود آن دسته از هنرمندانی که حماسه های امروز ایران را در قالبهای ادبی و هنری روایت می کنند می توانند گزینه اعطای این نشان باشند و در بخش چهارم که مشتمل بر حوزه بین الملل است همه فعالیتهای فرهنگی مرتبط با فردوسی و معرفی آن در سطح جهانی مدنظر کارگروه تخصصی قرار میگیرد.
نظر شما