نبیاله پاسبان عیسی لو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مجموع میزان ورودی آب در این سدها ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی با اشاره به فرونشست زمین در دشت اردبیل افزود: در این دشت بدلیل افت سطح آب زیر زمینی احتمال بروز این پدیده جدی است که باید پیشگیریهای لازم بعمل آید.
مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقهای اردبیل ادامه داد: فرو نشست را با توقف افت سطح آب یا به همراه اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی میتوان متوقف تا از تحکیم باقیمانده لایه جلوگیری کرد.
پاسبان عیسی لو اضافه کرد: البته حتی اگر سطح آب زیر زمینی به سطح قبل از فرو نشست برگردانده شود سطح زمین بطورکامل به حالت اولیه برنخواهند گشت و تورم ایجاد شده برابر فرونشست نخواهد بود.
وی بیان کرد: افت ناموزن سطح آب زیر زمینی، متغیر بودن ضخامت لایههای تراکم پذیر باعث فرو نشست ناموزن سطح زمینی میشود که در این صورت شکافهایی در پوسته زمین بوجود میآید.
مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقهای اردبیل اظهار کرد: برای جلوگیری از تبعات منفی افت سطح آب زیر زمینی در دشتهای کشور شورای عالی آب، طرح های ۱۵ گانهای را در قالب طرح احیا و تعادل بخشی تصویب کرده که در تمام دشتها از جمله دشت اردبیل اجرا میشود تا با ایجاد تعادل بین منابع و مصارف در آب زیر زمینی در یک افق ۲۰ ساله به این مشکل ملی فائق گشت.
وی اضافه کرد: از مهم ترین این طرحها می توان به انسداد چاههای غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها، اطلاع رسانی و افزایش آگاهیهای عمومی، تغییر الگوی کشت فعلی به الگوی کم آب در دشت ها و پایش فرونش دشتها توسط سازمان جهاد کشاورزی اشاره کرد.
بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای واقع در شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی میباشند در جایگاه چهارم قرار دارد.
تاکنون ۱۰ سد مخزنی بزرگ و ۴۲ سد مخزنی کوچک در استان اردبیل احداث شده است.
نظر شما