احمد فتحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منطقه نمونه گردشگری باغبهادران مصوبه هیات وزیران در سال ۸۶ است اما در سال های گذشته محدوده این منطقه به طور رسمی تعیین نشده بود و امسال با همکاری دستگاه های اجرایی مختلف شهرستان لنجان این کار انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه باغبهادران در شهرستان لنجان با توجه به ظرفیت هایی مانند رودخانه زاینده رود و طبیعت بکر و سرسبز یکی از جاذبه های گردشگری استان اصفهان بشمار می آید، افزود: انتخاب باغبهادران بعنوان منطقه نمونه گردشگری، دارای الزاماتی است و باید محوطه و حریم قابل استفاده آن و زمین هایی که قابلیت سرمایهگذاری در آن وجود دارد مشخص شود تا سرمایهگذار بتواند با خیال آسوده در محدوده تعیین شده برای درخواست مجوزهایی مانند هتل یا مجتمع گردشگری اقدام کند.
فتحی با بیان اینکه محدوده منطقه نمونه گردشگری باغبهادران با همکاری فرمانداری لنجان، شهرداری باغبهادران و اداره های میراث فرهنگی، حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، راه و شهرسازی و آب منطقه ای و پس از اخذ استعلام های مربوطه تعیین می شود، خاطرنشان کرد: پس از تعیین محدوده منطقه نمونه گردشگری باغبهادران، فراخوانی بمنظور جذب سرمایه گذار و توسعه زیر ساختهای گردشگری اعلام می شود.
وی در پاسخ به اینکه چرا در سال های گذشته تعیین محدوده منطقه نمونه گردشگری باغبهادران انجام نشده بود، توضیح داد: بر اساس مصوبه موجود، میراث فرهنگی موظف به انجام کار مطالعاتی در این زمینه با تامین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه بود اما این بودجه در سال های گذشته تخصیص نیافت و امسال که این کار آغاز شد بدلیل این است که شهرداری باغبهادران هزینه های طرح مذکور را تقبل کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی لنجان با تاکید بر اینکه انتخاب شهرها و روستاها بعنوان منطقه نمونه گردشگری نقش بسزایی در توسعه صنعت گردشگری در این مناطق دارد، گفت: دولت سیزدهم نیز تاکید زیادی بر روی اتمام طرح های نیمه تمام باقی مانده از سال های گذشته دارد و همین موضوع به پیشبرد چنین طرح هایی و اجرای مصوبه ها کمک بسیاری می کند.
فتحی با بیان اینکه تعیین حریم قانونی منطقه نمونه گردشگری باغبهادران بدلایل مختلفی از جمله عبور رودخانه زاینده رود از محدوده آن از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: در تعیین این محدوده باید موارد مختلفی مانند قرار نداشتن در حریم رودخانه، منابع طبیعی، راه های دسترسی، منافع مردم و امور شهری در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه تعیین محدوده منطقه نمونه گردشگری ابتدا از مقیاس شهری آغاز می شود و سپس توسعه می یابد، خاطرنشان کرد: این منطقه ظرفیت بسیاری برای ایجاد تاسیسات گردشگری بویژه خانه مسافر، واحدهای بومگردی، پارک ها و محوطه های روستایی و عشایری و مجتمع های گردشگری دارد و سرمایه گذاران می توانند در این بخش ها وارد شوند.
به گفته وی حدود ۸۰۰ ویلا در باغبهادران وجود دارد که بصورت شخصی فعالیت می کنند و مجوزی از میراث فرهنگی ندارند اما در قالب منطقه نمونه گردشگری می توانند برای اخذ مجوز خانه مسافر اقدام کنند.
فتحی تصریح کرد: ما از مسوولان استان اصفهان برای تسریع و تسهیل در اجرای طرح منطقه نمونه گردشگری باغبهادران درخواست تفویض اختیارات کردیم تا این بخش بیش از پیش توسعه یابد.
وی خاطرنشان کرد: باغبهادران در ایام نوروز و عید فطر امسال پذیرای گردشگران زیادی بود بطوریکه شهرستان لنجان در تعطیلات نوروزی در رتبه چهارم اقامت و بازدید گردشگران قرار گرفت.
شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبادران و فولادشهر است؛ برنج لنجان بهدلیل بو و طعم خوش بسیار معروف است.
استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور دارای ۱۱۲ شهر و حدود یکهزار روستاست؛ بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی در این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن شامل میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات به ثبت جهانی رسیده است.
نظر شما