به گزارش ایرنا، فریدون محمدی روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته میراث فرهنگی در مجموعه فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واقع در جاده گردشگری کرج - چالوس برگزار شد، اظهار داشت: تلاش ها بر این است تا تپه ارزشمند ازبکی به عنوان یکی از آثار ریشه دار تاریخی در قالب ثبت جهانی به ملت های مختلف دنیا معرفی شود.
وی ادامه داد: بر همین اساس همایش علمی برای معرفی بیشتر این اثر تاریخی در استان البرز در خرداد ماه امسال پیش بینی شده است تا بتوان تپه تاریخی ازبکی را در فهرست آثار تاریخی ثبت جهانی قرار داد.
تپه تاریخی ازبکی یکی از آثار مهم باستانی کشور است که نمونه خشت هفت هزار ساله آن در مقر سازمان ملل متحد نگهداری می شود.
ثبت جهانی کاروانسرای ینگی امام در آینده نزدیک از دیگر موضوعات مهمی بود که مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز به آن اشاره داشت و گفت : به زودی خبر خوش ثبت جهانی ینگی امام را از طرف یونسکو اعلام خواهیم کرد که البته منتظر برگزاری جلسه نهایی این سازمان هستیم و امیداوریم کاروانسرای صفویه ینگی امام ثبت جهانی شود.
محمدی با اشاره به برنامه های هفته میراث فرهنگی که از فردا چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه آغاز می شود، گفت : در این هفته ، هفت محوطه باستانی البرز با مشارکت گروه های مردم نهاد پاکسازی و معرفی خواهند شد که حمام های تاریخی طالقان و مصباح کرج از جمله این محوطه است .
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز بیان داشت: برگزاری کارگاه مرمت سفال از ۲۸ اردیبهشت ماه جاری تا سوم خرداد ماه در کاخ موزه مروارید مهرشهر کرج ، برگزارش نمایشگاه نسخ خطی از ۲۹ اردیبهشت ماه تا سوم خرداد ماه در کاخ موزه سلیمانیه و و برگزاری
همایش تجلیل از خادمان بقاع متبرکه و مجموعه داران خصوصی موزه ها و فعالان و دست اندرکاران موزه در ۳۱ اردیبهشت ماه از مهمترین برنامه های هفته میراث فرهنگی در البرز است.
همچنین روز یکم خرداد ماه در شهرستان طالقان تجلیل از خادمان میراث فرهنگی این شهرستان برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در بخش دیگری از سخنانش گفت: کاروانسرای شاه عباسی کرج جزو کاروانسراهای مورد حمایت صندوق حفظ و احیای کشور بوده که در سال های گذشته چندین بار دست به دست شده است.
محمدی افزود: همزمان با سفر ۱۸ فروردین ماه امسال رییس جمهور به البرز ، با حضور وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و مدیرکل حقوقی این وزارتخانه از این بنا بازدید و مقرر شد این کاروانسرا به نمایشگاه دائمی صنایع دستی استان البرز تبدیل شود که صندوق حفظ و احیا آثار تاریخی کشور در حال انجام تعهدات در این بخش است.
مدیرکل میراث فرهنگی البرز در خصوص آخرین وضعیت مرمت پل تاریخی خاتون کرج متعلق به دوره سلجوقی و صفویه که سال گذشته بخشی از سقف آن ریزش کرد گفت : عملیات نجات بخشی اولیه بر روی این پل انجام شده اما باید پایه ها و عرشه پل به صورت کامل مرمت شوند.
وی بیان داشت : اکنون یکی از معتبرترین شرکت های بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی کشور برای مرمت پل تاریخی خاتون به کار گرفته شده است و به زودی کار مرمت و نجات بخشی پایه ها و عرشه پل آغاز می شود.
محمدی به وضعیت بقعه های متبرکه استان البرز پرداخت و اظهارداشت: عملیات مرمت و بازسازی برخی بقعه های متبرکه البرز توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان آغاز شده که بقعه های امامزادگان احمد و محمود (ع) از جمله آنها است.
وی افزود: بقعه امامزاده زید الرحمان البرز نیز توسط اداره کل میراث فرهنگی استان تخریب و به طور کامل مرمت شده است؛ البرز ۴۲ اثر تاریخی مذهبی دارد.
وی در خصوص وضعیت بومگردی البرز گفت : یکی از مناطق گردشگری استان محور مواصلاتی کرج -چالوس با هدف گردشگری بین المللی است ؛ در این محور ۵۶ روستا وجود دارد که ظرفیت بالایی برای بومگردی دارند ضمن اینکه مجموعه فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی یکی دیگر از ظرفیت های این مسیر است .
استان البرز دارای ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی است که ۳۰۰ اثر آنها ثبت ملی شده است.
نظر شما