به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت اله شهبازی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۳۵۰ هکتار از باغات استان همدان به کشت گل محمدی اختصاص دارد، افزود: سال گذشته از ۳۵۳ هکتار سطح زیرکشت ۶۳۹ تن گل محمدی برداشت شد.
وی با بیان اینکه استان همدان به دلیل داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمینهای مناسب، مستعد کشت گیاهان داروی بهویژه گل محمدی است، گفت: در چند سال اخیر کشاورزان با حمایتهای جهاد کشاورزی نسبت به کشت گل محمدی و گلابگیری در منطقه اقدام کرده اند.
شهبازی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی در زمینه گل محمدی در شهرستان ملایر و منطقه گنجتپه همدان فعال است، اظهار داشت: باید زیرساخت لازم برای کشت گیاهان دارویی و کمآببر در استان همدان نیز تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ۶۰۰ تن گلاب از ۲ کارخانه گلاب گیری ملایر و لالجین در این استان همدان تولید می شود.
به گفته وی، بیشترین پراکنش کشت گلمحمدی استان همدان مربوط به شهرستان ملایر است.
شهبازی سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان ملایر در سال گذشته را ۱۸۲ هکتار عنوان کرد و گفت: گلمحمدی تقریبا یکی از محصولات کم آب بر است که دارای توجیه اقتصادی بالایی برای بهره برداران این حوزه محسوب میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه از محصول تولیدی گلمحمدی در سطح استان همدان بیشتر برای عرقیجات و خشک کردن به صورت سنتی استفاده میشود، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ۳۰۰ واحد کارگاه سنتی استان همدان در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری فعالیت می کنند.
وی تعداد صنایع تبدیلی صنعتی و مکانیزه در حوزه فرآوری گل محمدی و گلاب گیری استان همدان را ۲ واحد صنعتی برشمرد و گفت: این واحدهای صنعتی گلاب گیری و فرآوری گل محمدی در شهرستانهای ملایر و بهار واقع شدهاند.
به گزارش ایرنا، گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد.
تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می شود.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانههای عرق گیری انتقال داده شود.
گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور محسوب می شود که نیازمند تجاری سازی است.
نظر شما