هومان محمودی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: هماکنون یک هزار و ۳۵۶ کیلومتر فیبرنوری بینشهری، یک هزار و ۱۵ کیلومتر فیبرنوری درون شهری و۸۲۰ کیلومتر فیبرنوری روستایی در چهارمحال و بختیاری اجرا شده است که با ادامه روند اجرای فیبرنوری در مناطق مختلف استان و تبدیل کابلهای هوایی فیبرنوری به کابل زمینی، شرایط ارتباطی بهبود مییابد.
وی اجرای فیبرنوری از مسیر شهرکرد به بروجن و از بروجن به لردگان را از طرحهای مهم ارتقای زیرساختهای مخابراتی در استان دانست و افزود: در حال حاضر این طرح از شهرکرد تا سفیددشت انجام شده است و امید میرود مراحل اجرایی آن تا پایان امسال تکمیل شود.
محمودی به اجرای ۲ مسیر فیبرنوری در شهرستانهای سامان و بن و اتصال روستاهای این شهرستانها به خدمات این بخش از شبکه ارتباطی نیز اشاره و تصریح کرد: با انتخاب پیمانکار، اجرای مسیر فیبرنوری سرخون به گلسفید به زودی وارد مرحله عملیاتی شده تا بخش دیگری از مناطق استان از شبکه ارتباطی پرسرعت بهرهمند شوند.
مدیرعامل منطقه مخابراتی چهارمحال و بختیاری همچنین یادآور شد: اجرای فیبرنوری از گردنه چری تا مرز استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان از دیگر طرحهای مخابراتی است که در دستور کار قرار دارد.
محمودی درباره اتصال سایتهای مخابراتی استان به فیبرنوری و ارتقا خدمات این بخش نیز گفت: این طرح به صورت مستمر دنبال میشود و بر اساس برنامهریزیها باید تا پایان خرداد امسال ۳۷ ایستگاه همراه اول به فیبرنوری مجهز شوند که تاکنون این برنامه برای ۳۳ سایت به پایان رسیده است.
وی با بیان اینکه کوهستانی بودن چهارمحال و بختیاری و سختگذر بودن بسیاری از مناطق، مراحل تبدیل شبکه فیبرنوری هوایی به زمینی را با مشکلاتی همراه کرده است، اظهار داشت: ۸۳۷ کیلومتر فیبرنوری هوایی در استان وجود دارد که پیشبینی میشود به منظور ارتقای شبکه و بهبود بهرهوری تا ۲ سال آینده حدود ۴۰۰ کیلومتر آن تبدیل به فیبر زمینی شود.
رفع نقاط کور در مرکز استان به ایجاد ۲۰ سایت مخابراتی نیاز دارد
محمودی در ادامه در خصوص رفع نقاط کور ارتباطی در استان به ویژه در مناطق شهری گفت: یکی از مشکلات مرتبط با این موضوع به نبود همکاریهای مردمی برای ایجاد سایتهای مخابراتی باز میگردد.
وی زیانآور بودن تشعشعات دکلهای مخابراتی را قابل قبول نداست و افزود: به طور طبیعی استفاده بیش از اندازه از هر وسیلهای همچون تلفن همراه میتواند زیانهای خاص خود را داشته باشد اما این مساله درباره دکلهای مخابراتی که با استاندارهای جهانی تطبیق داده شده و اجرایی میشود، چندان موثر نیست.
محمودی با بیان اینکه طولانی شدن روند جذب رضایت اهالی مناطق شهری برای ایجاد سایتهای جدید، توان ارتقا خدمات را کاهش میدهد، یادآور شد: هماکنون ۲۰ سایت برای شهرکرد مرکز استان در مناطقی همچون برون پهنه، چهارراه دامپزشکی، میدان انقلاب و دیگر مناطق تعریف شده است که برای اجرای هر کدام مشکلاتی وجود دارد.
مدیرعامل منطقه مخابراتی چهارمحال و بختیاری یادآور شد:جمعی از اهالی ساکن در مناطق شهری نیز خواهان جابهجایی سایتهای مخابراتی هستند اما این مورد به راحتی امکانپذیر نیست چرا که مکان هر دکل بر اساس برآوردهای تخصصی مشخص میشود و تغییر مکان با شعاع بیشتر از ۱۰۰ متر دیگر کارایی تعریف شده مخابراتی را نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: اگر موانع برای ایجاد سایتها رفع نشود، پوشش مخابراتی همراه اول نیز نه تنها ارتقا نخواهد یافت بلکه با توجه به ساخت و سازهای جدید و افزایش ارتفاع ساختمانها در شهرها از کیفیت خدمات کاسته میشود.
سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی در حوزه مخابراتی چهارمحال و بختیاری
مدیرعامل منطقه مخابراتی چهارمحال و بختیاری در ادامه به سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی در استان برای اجرای طرحهای ارتباطی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: در این مدت ۶ هزار و ۴۰۷ مورد تلفن ثابت نیز به متقاضیان واگذار شد.
وی ضریب تلفن ثابت در استان را ۲۷ درصد اعلام و تصریح کرد: هماکنون ۳۳۷ هزار و ۴۹۳ پورت تلفن ثابت در استان نصب شده است که از این تعداد حدود ۲۷۲ هزار پورت مشغول به کار است.
محمودی یادآور شد: تعداد پورتهای منصوبه ADSL، VDSL و FTTH در چهارمحال و بختیاری به ترتیب ۸۸ هزار و ۶۲۳، سه هزار و ۳۹۶و ۹۲۹ پورت است و تاکنون یک میلیون ۱۷۳ هزار و ۵۴۰ سیم کارت همراه اول نیز در استان واگذار شده است.
وی با بیان اینکه برای افزایش تعرفههای تلفن ثابت هنوز مصوبه جدیدی ابلاغ نشده است، اظهار داشت: اگر این هزینهها بازبینی نشود و درآمد مخابرات افزایش نیابد، امکان نگهداری و توسعه بخشهای زیرساختی ارتباطاتی که بخش مهمی از آن بر عهده شرکت مخابرات است با مشکل مواجه خواهد شد به گونهای که بالا رفتن هزینههای جاری مربوط به توسعه خطوط و تبدیل آن به فیبر نوری، نبود پشتیبانی قانونی برای برخورد با بدهکاران این بخش و همچنین ورود شرکتهای رقیب به این حوزه و تمرکز آنها بر حوزههای پردرآمد شهری، توان اجرایی مخابرات را نیز کاهش داده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت در ۱۰ شهرستان است که بنا به آمار ارائه شده از طرف منطقه مخابراتی استان، هماکنون ۵۱۶ روستا از خدمات تلفن خانگی برخوردار هستند و ۳۰۰ روستا نیز دارای اینترنت است.
نظر شما