محمد حسین خسروی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: طی نشستهای متعدد معتمدین و ریش سفیدان در اولین پرونده جوان ۲۷ سالهای که در جریان یک نزاع و درگیری خیابانی موجب قتل یکی از رهگذران شده بود با گذشت اولیای دم مقتول در قبال اخذ دیه به رهایی قاتل از قصاص انجامید.
وی افزود: در دومین پرونده تلاش اعضای کمیته صلح و سازش مرد ۶۰ سالهای را که سه سال قبل بر اثر اختلافات قدیمی بر سر زمین کشاورزی به درگیری و قتل یکی از همسایگان کشیده شده بود را با گذشت فرزندان مقتول در قبال دریافت مبلغی به عنوان دیه از قصاص رهایی یافت.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی سیستان و بلوچستان بیان کرد: پرونده سوم مربوط به جوان ۲۹ سالهای بود که برای اخذ طلب پدرش به طرف معامله مراجعه و برای ترساندن او دست به چاقو برده بود اما جرو بحث آنان به درگیری و قتل منجر شد که فرزند مقتول پس از۲سال با تقاضای علما و روحانیون صلحبان بدون دریافت دیه و بدون هرگونه قید و شرط از قصاص رهایی یافت.
وی گفت: در پرونده چهارم با پادرمیانی معتمدین و ریش سفیدان طوایف، جوان ۲۴ سالهای که در تابستان ۹۸ در یک نزاع و درگیری دستهجمعی در خصوص یک قطعه زمین دست به اسلحه برده و قتل جوان هم سن و سالش را رقم زده بود با اخذ رضایت اولیای دم در قبال پرداخت دیه به زندگی بازگشت.
خسروی اظهارداشت: علما و روحانیون در پنجمین مورد پروندهای را پیگیری کردند که جوان ۳۰ سالهای در سال ۹۷ به علت اختلافات خانوادگی با چاقو دست به قتل یکی از اقوام خویش زده بود که پدر و مادر مقتول با رایزنیهای انجام شده در قبال اخذ دیه گذشت خود را از قصاص اعلام کردند.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت علما و روحانیون محلی و بزرگان و معتمدین و ریش سفیدان طوایف برای ایجاد صلح و سازش یکی از اولویتهای زندان زاهدان بوده که با تشکیل کمیته صلحبانان و حضور پررنگ آنان در کنار شورایهای حل اختلاف و مددکاران زندان موفقیتهای چشمگیری در مختومه کردن پروندههای قضایی و آزادی مددجویان را به همراه داشته است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی سیستان و بلوچستان افزود: در خصوص پروندههای اخیر نیز با توجه به نزدیک شدن زمان اجرای حکم آنان ، با دعوت از علما و روحانیون محلی و بزرگان و معتمدین و ریش سفیدان طوایف و تشریح پروندههای موجود و اقدامات انجام شده در خصوص آنها جلساتی در دفتر رییس دادگاههای عمومی و انقلاب زاهدان برگزار شد و ضمن تقسیم کار بین اعضا کمیتههای تخصصی برای پیگیری پروندهها و رایزنی با شکات و اولیای دم پروندههای قصاص تشکیل و به صورت شبانهروزی از تمامی ظرفیتهای ممکن برای ایجاد صلح و سازش استفاده که منجر به اخذ رضایت در پنج پرونده قصاص شد.
نظر شما