به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، دولت در سایه میانمار خواستار حمایتی مشابه آنچه کشورهای غربی به اوکراین می کنند، شد. «ئی مون» وزیر دفاع دولت وحدت ملی میانمار گفت جنگجویان اوکراین و میانمار هر دو مدافع دموکراسی در حال مبارزه برای آزادی هستند و در این راه جان خود را گذاشتند اما آنچه ارتش مجهز میانمار نیاز دارد، همبستگی بیشتر جهانی است.
وی در ادامه افزود: «ایستادن جامعه بین الملل برای میانمار حمایتی اخلاقی برای ماست و قدردان آن هستیم. در صورت پشتیبانی فیزیکی مانند تامین سلاح و منابع مالی بیش از پیش سپاسگزار خواهیم بود. با چنین پشتیبانی می توانیم انقلاب را به پایان برسانیم و خسارات مالی و جانی مردم را کاهش دهیم.»
«ئی مون» همچنین خاطرنشان کرد، متحدان غربی جنگجویان اوکراینی را تجهیز کردند تا در برابر حمله روسیه مقاومت کنند. میانمار از زمان آغاز کودتای سال گذشته در این کشور با آشوب مواجه است و براساس اطلاعات سازمان ملل متحد بیش از ۵۶۰ هزار نفر در جریان جنگ و درگیری در میانمار آواره شدند.
بدین ترتیب براساس گفته های این مقام میانماری جنگجویان ضد ارتش این کشور که با دولت در سایه متحد می باشند با سلاح های ابتدایی و سبکی تجهیز شده اند و برای مبارزه معمولا از سلاح های دست ساز در برابر ارتش کاملا مجهز حاکم این کشور که بارها از سوی سازمان ملل متحد به استفاده از سلاح های سنگین و حملات هوایی در برابر غیرنظامیان متهم شده، استفاده می کنند.
ارتش میانمار و نماینده اتحادیه اروپا در یانگون تاکنون به این اظهارات پاسخی ندادند.
از سوی دیگر سخنگوی دولت آمریکا در نامه ای اعلام کرده است، آمریکا برای پایان خشونت به ارتش میانمار فشار می آورد و با شرکایش برای بازسازی مسیر دموکراسی در میانمار همکاری می کند اما سلاح و یا هیچ شکلی از حمایت نظامی در اختیار هیچ گروه، فرد و یا سازمانی در میانمار قرار نخواهد داد.
اظهارت «ئی مون» و درخواستش چند روز پس از ملاقات «زینمار اونگ» وزیر امورخارجه دولت وحدت ملی میانمار با «وندی شرمن» معاون وزیر امورخارجه آمریکا و «سیف الدین عبدالله» وزیر امورخارجه مالزی در آمریکا در حاشیه اجلاس بین المللی منتشر شد.
ارتش میانمار ادعا می کند وظیفه دارد صلح و امنیت را در این کشور تضمین کند. این سازمان وقوع جنایات وحشیانه را که از سوی سازمان ملل به آنها متهم شده رد کرده است و "تروریست ها" را به زعم خود مسئول ایجاد ناآرامی می داند.
حکومت نظامی میانمار پس از سرنگونی دولت آنگ سان سوچی در بهمن ۱۳۹۹، نتوانست قدرت را تحکیم کند و واکنشهایی را برانگیخت که در دهههای گذشته دیده نشده بود.
نظر شما