حجت الله ایوبی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح این باغ در گفت و گو با ایرنا، افزود: کمیسیون ملی یونسکوی ایران همواره خود را پاسدار هویت ملی این سرزمین میداند و از تمام عناصری که میتوانند یادآور فرهنگ و تمدن ایران سربلند اسلامی باشد، استفاده میکند.
وی ادامه داد: خوشحالیم که این باغ ایرانی به همت بخش خصوصی، شهرداری و شورای شهر افتتاح شده است و پس از باغ فرهنگ شهر کرج، باغ کیانپور به عنوان دومین باغ فرهنگ با نشان یونسکو افتتاح شد.
ایوبی اظهار داشت: در شهر دامغان اراده مردمی بخش خصوصی وجود دارد و مدیران عرصه شهرداری و مدیریت شهری نیز با ذوق و علاقه این فعالیت ها را دنبال میکنند که قابل ستایش است.
وی اضافه کرد: در صورتی که باغ فرهنگ دامغان براساس مفاهیم مورد نظر یونسکو ساخته شود و نشان باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکوی ایران را هم داشته باشد میتوان در زمینه ثبت یونسکو جهانی آن تلاش کرد که با توجه به دارا بودن نشان باغ فرهنگ یونسکو، میتوانیم با جدیت این امر را دنبال کنیم.
ایوبی تصریح کرد: باغ ایرانی، یک مفهوم دیرپای کهن شناخته شده و ثبت جهانی شدن است که فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را نشان میدهد.
وی بیان داشت: جهان ما را به نام باغ ایرانی میشناسد و خرسندیم امروز افرادی هستند که براساس معیارها، مفاهیم باغ ایرانی را زنده کردند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: مجموعه باغ ایرانی دامغان متناسب با تاریخ کهن این شهر ساخته شده و با جلوهای از قدمت تاریخ دامغان، معماری، نوع سازه و فضای سبز ایجاد شده به صورت سنتی و برگرفته از باغهای تاریخی ایجاد شده است.
به گزارش ایرنا، باغ ایرانی دامغان به عنوان یکی از طرحهای عظیم فرهنگی در شهرستان و بی تظیر در استان سمنان با مشارکت خیر دامغان، علیاکبر کیانپور در مساحت ۱۸.۵ هکتاری از مجموعه ۴۰ هکتاری پارک دانشجوی دامغان ایجاد شده است.
این باغ فرهنگ شامل میدان مفاخر، ساختمان کوشکی مطابق با معماری باغ های ایرانی و مسیر مفرح پیاده روی، ایجاد شده است و در مرکز میدان مفاخر این باغ، مجسمه منوچهری دامغانی طبیعت سرای بزرگ ایرانزمین ایجاد گردیده است.
نظر شما