مجتبی خیام نکویی روز چهارشنبه در سفر به فارس و حضور در پارک علم و فن و آوری این استان گفت: نخست باید تمهیداتی در نظر بگیریم تا حمایت کنیم از افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی و دوم اینکه ده دهکده فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در ده استان کشور ایجاد کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه اولین دهکده فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در استان خراسان رضوی ایجاد و ۱۴۰ شرکت دانش بنیان در آن مستقر است، افزود: از لحاظ محتوایی ما چند اقدام را باید انجام دهیم که حال مردم را در حوزه غذا خوب کند.
به گفته وی؛ با توجه به آزاد سازی مردمی یارانه ها یک فرصت کم نظیر برای دانش بنیان کردن کشاورزی فراهم شده است؛ می توانیم با دانش هزینه های تولید در بخش کشاورزی را بکاهیم و قیمت تمام شده محصول را پایین بیاوریم همانطور که این کار در طرح های پایلوت محقق شده است.
او با اشاره دوباره به مصوبه هیات دولت ابراز کرد: در این مصوبه یک ماموریت بزرگ به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تات محول شده است که آن هم تغییر ساختار کل مجموعه کشاورزی با نگاه پارک علم و فناوری است.
این مقام مسئول با بیان اینکه رشته های متعددی از آی تی و انفورماتیک قابلیت ورود به بخش کشاورزی را دارد، عنوان کرد: حدود ۳۰ درصد از ۱۲۰ میلیون تن مواد غذایی تولید شده در کشور ضایع می شود که نگران کننده است؛ به طور متوسط غذای ۲۵ میلیون نفر دور ریخته می شود؛ اینجا دانش و فناوری می تواند خودنمایی کند.
خیام نکویی از موضوعات اصلاح نژاد دام، روش های نوین آبیاری، روش های نوین آبزیان، توسعه کاربردی فناوری تولید آنزیم و مکمل ها به عنوان زمینه های فراهم برای توسعه شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فن آوری نام برد.
وی گفت: امروز مردم حاضر هستند برای سلامت خود پول خرج کنند و پول برای سلامت دادن یعنی اگر شما در حوزه دانش و فناوری خود ورود پیدا کردید مشتری دارید؛ شرایط هموار است این فرصت را غنیمت بشمارید.
نظر شما