به گزارش خبرنگار ایرنا، این مراسم عصر امروز (چهارشنبه) با حضور آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، بهمن امیری مقدم استاندار، فضل الله رنجبر فرماندار، صابر رحیمی مدیرکل ورزش و
جوانان استان و جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی در سالن شهید بهشتی مجموعه ورزشی آزادی کرمانشاه برگزار شد.
در این مراسم، جمعی از باستانی کاران کرمانشاه به انجام حرکات نمایشی و زورخانهای پرداختند و از مولای متقیان حضرت علی علیه السلام مدد جستند.
اعطای شال پهلوانی به استاندار کرمانشاه از سوی نماینده ولی فقیه در استان و تجلیل از باستانی کاران و خانواده های معظم شهدا از دیگر برنامههای مراسم بود.
در این مراسم امام جمعه و استاندار کرمانشاه در جمع باستانی کاران حاضر و روز فرهنگ پهلوانی را به آن ها تبریک گفتند.
در ایران ۱۷ شوال، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای است. ورزشی که پیشینه ای کهن در فرهنگ ایرانی دارد و نمایانگر پیوند جوانمردی و قدرت روحی و جسمی است. ورزش زورخانه ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد.
ورزش زورخانه ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد و گود زورخانه و ورزش باستانی نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است که پهلوان در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمت ها و صفات رذیله می زداید.
واژه پهلوان در ایران زمین واژه پرمفهومی است و سالها است این صفت با نام مردان بزرگی از جمله پوریای ولی و غلامرضا تختی از ورزشکاران بزرگ کشورمان همراهی می کند واژه ای که ریشه درخدا ترسی و با خدا بودن دارد.
پهلوان بودن یعنی اینکه از من بودن بگذری و بر ما بودن تکیه کنی، نمادی که هرکسی می تواند صفات پاک و نیک انسانی را در وجودش پیدا کرده و در راه خدا به کار گیرد.
روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای ورزش زورخانهای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بیاسباب و آداب و رسوم مربوط به آنها است که قدمت و پیشینه ای طولانی دارد و در بستر جهان بینی دینی، اسطوره های حماسی و سنت های اجتماعی ایران باستان شکل گرفته است.
پس از ورود دین مبین اسلام آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تاثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی(ع) و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است.
نظر شما