سازمان صمت مازندران به فناوری نوین نقشه‌برداری هوایی معادن مجهز شد

ساری - ایرنا - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت مازندران گفت که نقشه‌برداری از معادن و نظارت بر فعالیت واحدهای معدنی در مازندران از این پس با فناوری نوین نقشه‌برداری فتوگرامتری و برآورد احجام برداشت شده از معادن انجام می‌شود.

عباس عبدی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با خرید تجهیزات جدید و به‌روز نقشه‌برداری شامل پهپاد فانتوم، GPS مولتی فرکانس و دیگر متعلقات به منظور نظارت دقیق بر عملیات معادن روباز و کنترل فعالیت معدن‌کاران از نظر اصول فنی و ایمنی در معادن، از این پس نقشه‌برداری معادن و تعیین احجام برداشت شده در واحدهای معدنی مازندران با بالاترین دقت محاسباتی انجام می‌شود.

وی افزود: نقشه‌برداری توپوگرافی، تعیین حجم و صحت‌سنجی اطلاعات ارائه شده توسط بهره‌برداران از عملکرد هر واحد اقداماتی هستند که با خرید تجهیزات نقشه‌برداری تکنولوژی نوین فتوگرامتری در مازندران قابل اجرا شده‌اند.

این مسئول با بیان این که اضافه شدن این تجهیزات به حوزه مدیریت معادن مازندران کیفیت نظارت بر عملکرد بهره‌برداران معادن در استان را افزایش می‌دهد، خاطرنشان کرد: ماده معدنی جزو انفال محسوب می‌شود و یکی از مهمترین وظایف سازمان صمت دریافت حقوق دولتی معادن براساس میزان برداشت واقعی معادن از کوه است. سازمان صمت مازندران در گذشته بر اساس خوداظهاری بهره‌بردار و تائید داده‌های هر واحد توسط مسئول فنی معادن استان، آمارهای میزان برداشت از معادن را دریافت می‌کرد و طبق همین داده‌ها حقوق دولتی را مشخص و از بهره‌برداران معادن دریافت می‌کرد.

عبدی افزود: از ابتدای سال ۱۳۹۹ برای نزدیک شدن داده‌ها به واقعیت این طرح را ارائه کردیم که نقشه‌برداری زمینی توسط بهره‌بردار و با کمک نظام مهندسی معادن استان انجام شود. با اجرای این طرح نقشه‌برداری احجام از عرصه‌های عملیاتی معادن روباز شاهد افزایش ۱۳۸ درصدی مبالغ دریافتی حقوق دولتی استان نسبت به سال ۱۳۹۸ بودیم. اکنون نیز پیش‌بینی می‌شود که به‌کارگیری فناوری نوین نقشه‌برداری هوایی، داده‌های معدنی مربوط به برداشت از معادن استان به واقعیت نزدیک‌تر شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت مازندران اظهار کرد: تجهیزات مورد نیاز خریداری شده و دو نقشه‌بردار سازمان نیز در حال آموزش هستند. استفاده از این فناوری در نظارت فنی بر معادن استان نیز تاثیرگذار است.

عبدی افزود: با این تجهیزات و فناوری که به به‌روزترین نرم‌افزار در زمینه تعیین احجام مجهز است، امکان نقشه‌برداری یا نظارت بر ۶۰۰ هکتار عرصه معدنی در هر روز برای مازندران فراهم می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha