محمود باعقیده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این استاد شاخص موسیقی سنتی کشور از ۱۰ سالگی با دوتارنوازی مانوس بود و آثار مطرح و معروف مختلفی شامل چاوشی و سرحدی از خود به یادگار گذشته و در همایشها و آیینهای مختلف در داخل و خارج کشور به اجرای برنامه پرداخته است
وی ادامه داد: نام مرحوم محمدپرست به عنوان گنجینه زنده بشری در زمینه موسیقی مقامی در میراث فرهنگی ناملموس کشور طی سنوات گذشته به ثبت رسید.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواف گفت: نسخهای از گواهینامه ثبت جهانی دوتار که به ۲ زبان انگلیسی و فارسی نگارش شده است سال ۱۳۹۹ به مرحوم عثمان محمدپرست اهدا شد.
با عقیده افزود: این گواهینامه از طرف دکتر بهروز وجدانی که عهدهدار پرونده ثبت جهانی دوتار با عنوان "مهارت سنتی ساختن و نواختن دوتار" در یونسکو بود به استاد عثمان محمدپرست اهدا شده است.
وی ادامه داد: نخستین کاشی ماندگار خراسان رضوی در راستای حفظ میراث ناملموس کشور سال ۱۳۹۶ از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بر سر در منزل عثمان محمدپرست نصب شد.
او اضافه کرد: این استاد شاخص موسیقی سنتی کشور با بسیاری از استادان موسیقی ایران از جمله جلیل شهناز، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، فرهنگ شریف، اکبر گلپایگانی و اصغر بهاری کار کرده است
عثمان محمدپرست در سال ۱۳۰۷ در شهر خواف استان خراسان رضوی متولد شد وی همچنین دارای فعالیتهای خیرخواهانه در حوزه مدرسه سازی بود.
مرکز شهرستان خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما