خودکفایی ایران در تولید ۵۰۰ قلم کالای تجهیزات پزشکی

مشهد-ایرنا- مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: ایران تاکنون در تولید و ساخت ۵۰۰ قلم از کالاها در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی به خودکفایی رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روح‌ الله مزینانی روز پنجشنبه در آیین افتتاح نمایشگاه ملی دستاوردهای فستیوال سلامت در محل شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق افزود: هزار و ۶۰۰ قلم کالایی که در حوزه تجهیزات پزشکی در کشور تولید می‌شود، چهار نوع است که از این تعداد در ۵۰۰ قلم کالا کاملا بی‌نیاز و خودکفا هستیم و واردات این اقلام ممنوع شده است.

وی بیان کرد: گروه دوم از تجهیزات پزشکی شامل کالاهایی می‌شود که علم تولید آن در کشور وجود دارد، اما کشور از فناوری لازم در این خصوص برخوردار نیست، لذا ناگزیر به واردات بخشی از آن است.

مزینانی اظهار داشت: گروه سوم از تجهیزات پزشکی شامل اقلامی است که سهم واردات آن در کشور بیشتر از تولید آن بوده و گروه چهارم نیز شامل تجهیزات پزشکی وارداتی می‌شود.

مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: تاکنون ۱۰۰ هزار قلم کالا از ملزومات و اقلام پزشکی قیمت‌گذاری و در سایت مربوط به آن بارگذاری شده است.

وی بیان کرد: اکنون میزان نوآوری‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی کشور به بیش از هفت هزار فهرست کالایی در رشته های مختلف علمی می رسد، از این تعداد ۳۶۰ هزار کالا آی.آر.سی (کد محصولات دارویی و فرآورده های حوزه سلامت) هستند.

مزینانی ادامه داد: هم اینک سالانه ۱.۵ میلیارد دلار برای واردات تجهیزات پزشکی هزینه شده و حدود ۷۰۰ میلیون دلار نیز صرف تولید تجهیزات پزشکی تولید داخل می‌شود.

مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: راهی جز رسیدن به خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی نداریم، در این راستا دریافت مجوز برای تولید تجهیزات پزشکی به شدت تسهیل شده  و حمایتهای ویژه‌ای نیز از شرکتهای دانش بنیان می‌شود که نیازمند تلاش بیشتر برای ساخت آن ابزار است.

خودکفایی ایران در تولید ۵۰۰ قلم کالای تجهیزات پزشکی

وجود ۸۰ تولیدکننده تجهیزات پزشکی در خراسان رضوی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی دارای ۸۰ تولیدکننده تجهیزات پزشکی است که ۵۰۰ قلم کالا تولید می کنند .

دکتر ناصر وحدتی افزود: برخی از تولیدات شرکتهای تجهیزات پزشکی در خراسان رضوی بسیار پیشرفته مانند "سی.تی اسکن" و "ونیتلاتور" است که با برندهای معتبر جهانی رقابت می‌کنند.

وی بیان کرد: نخستین پارک علم و فناوری در حوزه سلامت کشور در مشهد فعال است که تولیدکنندگان موفق و امکانات مطلوبی را در اختیار دارد.

وحدتی اظهار داشت: این پارک قابلیت حمایت بزرگ از شرکتهای مختلف را دارد، به طوریکه از سه "کلین روم" (اتاق تمیز) برخوردار است و می‌تواند فضای لازم را در اختیار علاقه‌مندان و تولیدکنندگان قرار دهد.

وی اضافه کرد: ایران در تولید تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی اکنون از بسیاری از کشورهای اطراف منطقه جایگاه بالاتری دارد، به طوریکه ۱۱۰ کارخانه داروسازی در کشور وجود دارد که کشورهای اطراف یا کارخانه داروسازی ندارند یا سهم آنها از این بخش بسیار اندک است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با وجود توانمندیهای بالای ایران در تولید دارو، محصولاتش به صورت مستقیم به برخی کشورهای همسایه نمی رسد، به طوریکه کشور تاجیکستان محصول دارویی ایران را به صورت غیرمستقیم و از افغانستان دریافت می‌کند.

معاون پشتیبانی و فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: از حدود ۴۰۰ شرکت مستقر در این پارک ۱۱۰ شرکت دانش‌بنیان هستند که برای ۶ هزار نفر با میانگین سنی کمتر از ۳۰ سال و مدرک تحصیلی بالای کارشناسی شغل ایجاد کرده‌اند.

داوود تفضلی بیان کرد: از مجموع شرکتهای دانش بنیان ۳۵ شرکت در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی فعال هستند که ۶۰۰ نفر معادل ۱۰ درصد از کل اشتغال در پارک علم و فناوری خراسان رضوی را در اختیار دارند.

وی مهمترین مشکل شرکتهای دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی را نداشتن سرمایه و طولانی بودن دریافت مجوزها برای تولید ذکر کرد.

آیین افتتاح نمایشگاه ملی دستاوردهای فستیوال سلامت امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha