به گزارش ایرنا، سید«مجید میراحمدی» پنجشنبه شب در ستاد اربعین کرمانشاه، به حضور احتمالی چهار تا پنج میلیونی زائر در آیین راهپیمایی اربعین امسال اشاره کرد و افزود: مرز مهران و مرزهای جنوبی کشور، ظرفیت پذیریش این جمعیت چند میلیونی را ندارند و باید شرایط و امکانات مناسب تری برای عبور راحت تر زایران عزیز فراهم کنیم.
وی اظهار داشت: امیدواریم در سفر آتی وزیر کشور به عراق موضوع بازگشایی مرز خسروی در تفاهم نامه دوطرف گنجانده شود و به دلیل حفظ امنیت حتما بایستی از طرف عراقی بخواهیم که تمهیدات بازگشایی مرز خسرو را فراهم کند.
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) گفت: هوای گرم بسیاری از برنامهریزیهای ما را تغییر میدهد و باید تمهیداتی را فراهم کنیم که زائران دچار مشکل نشوند. باید یک محیط قابل تحمل برای زایران ایجاد کنیم که این محیط نیاز به سرمایهگذاری دارد.
وی اضافه کرد: برخلاف سالهای گذشته که فقط در طول روز امکان تردد زائرین وجود داشت، در شرایط آب و هوایی فعلی زائرین باید شب از مرز عبور کنند.
میراحمدی عنوان کرد: مرز خسروی امسال شاهد یک شکوه، عظمت و حماسه عظیمی خواهد بود و حیف است که این ظرفیت بلاتکلیف و بلااستفاده باقی بماند. همگی باید بسیج شوند که در ابتدا این بازگشایی صورت گیرد و سپس زیرساخت ها آماده شود.
وی گفت: براساس آخرین مصوبه ستاد ملی، تزریق ۲ دوز واکسن یا تست pcr منفی، شرط عبور از مرزها خواهد بود، اگر به فردی مشکوک شوند تست کرونا رایگان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
مرز خسروی از دیرباز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا متعلق به این مرز است.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
نظر شما