به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، محمدصادق فضلی مدیرکل جدید خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امور خارجه در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا در مورد انتخابات اخیر لبنان نوشت:
انتخابات مجلس لبنان که هفته گذشته برگزار شد، در برگزاری بهموقع آن و در ارتباط با نتایج و دستاوردها از ابعاد مختلفی دارای اهمیت است؛ با توجه به قانون انتخابات لبنان (قانون نسبی یا تناسبی) و توزیع قدرت بر اساس نظام طایفهای، این انتخابات و نتایج آن دارای دستاوردهای بسیار مهمی است که بخشی از آنها در ارتباط با یکدیگر تعریف میشوند اما هر کدام به سهم خود نیز دستاوردی جدا بشمار میآیند.
1- ناکامی توطئه تحریک مردم علیه مقاومت، مهمترین دستاورد این انتخابات است.
2- ناکامی جنگ باورها؛ دشمنان مقاومت طی چند ساله گذشته با جدیت به دنبال این بودند که به مردم لبنان القا کنند که مقاومت به جای اینکه اهرم قدرت برای حمایت از لبنان و آینده آن باشد، باری بر دوش مردم و باعث گرفتاری آنان است؛ این انتخابات ناکامی آنان را نشان داد.
3- دشمنان مقاومت همواره تلاش میکردند تا رأی دادن مردم، به نفع مقاومت در انتخابات را کمرنگ کرده و وانمود کنند این جریان، مشروعیت مردمی خود را به تدریج از دست میدهد، که این توطئه آنها نیز ناکام ماند.
4- سیاست تضعیف همپیمانان مقاومت که از سوی جریان مخالف آن دنبال شده و می شود و هدف ویژه آن در این مقطع، تضعیف همپیمانانی بود که در افزایش مشروعیت ملی مقاومت سهم داشتند، نیز به نتیجه نرسید.
5- اگرچه جناح مسیحی ضد مقاومت از حمایت مادی و معنوی خارجی و امکانات فراوانی برخوردار بود اما نتوانست از جناح مسیحی هم پیمانمقاومت پیشی بگیرد.
6 – جریان عربی ـ غربی که تلاش می کرد هیمنه خود را بر صحنه اهل سنت تحمیل کند و آن را به نفع حزب قوات لبنان (مخالف سرسخت مقاومت) به میدان بیاورد، ناکام ماند به این معنا که نتوانست به میزان مورد انتظارش به نتیجه برسد.
7- در این انتخابات، رهبری مقاومت موفق شد تا در سطح وسیعی در خصوص جنگی که مقاومت در معرض آن قرار دارد و ایجاد درک از خطر عدم مشارکت فشرده هواداران در انتخابات، آگاهی بخشی نماید.
8- حضور گسترده طرفداران مقاومت در انتخابات باعث شد طرحی که مقاومت را به صورت مستقیم هدف قرارداده بود، با شکست روبرود شود چرا که با انتخابات به گونهای رفتار کردند که آن، یک میدانِ رویارویی جدی با مخالفان است.
9- از جمله طرحهایی که با حمایت خارجی در این انتخابات پیگیری میشد، ایجاد اکثریتِ مخالفِ مقاومت در مجلس بود و هدف آن، تسلط جریان غربی ـ عربی بر دو قوه قانونگذاری و مجریه بود. نتیجه انتخابات نشان داد که این جریان نتوانست اکثریت مورد انتظارش را به دست بیاورد.
10- جلوگیری از اجرای یکی از خطرناک ترین سناریوها که هدف اصلی آن، ایجاد فرصت برای دشمنان مقاومت بود تا با انتخاب خطرناکترین راهها، وارد لبنان شده و مقاومت را وادار کنند تا با روشهای دیگری به مقابله با آنان بپردازد؛ هرچند این احتمال همچنان به قوت خود باقی است.
11- یکی از مهمترین دستاوردها، بروز اعتماد بالای مردم به رهبریِ مقاومت است؛ علیرغم سه سال حملات سیاسی و رسانهای و حجم گسترده مشکلاتی که طرفداران مقاومت در معرض آن بودهاند.
12- حضور و مشارکت بالای جریان مقاومت در انتخابات باعث شد تصویری از این جریان ارائه شود که بازیگران بینالمللی و منطقهایِ مخالف با آن، هرگونه سرمایهگذاری بر روی سناریوی معکوس کردن شرایط و محیط مقاومت و علیه این جریان را کنار بگذارند.
13- انتخابات موجب شکلگیری نوعی معادلات سیاسی و پارلمانی شده است که نیروهای داخلی، بینالمللی و منطقهای را وادار می سازد در هرگونه اقدام برای آینده اوضاع در لبنان، مقاومت را به هر شکل و ترتیبی در نظر داشته باشند.
14- مبارزه سیاسی مقاومت و همپیمانان آن، فضایی را ایجاد کرده است که به راحتی نمیتوان افق و پیامدهای آن را بررسی کرد زیرا این امر به چگونگیِ تفسیر دشمنانِ مقاومت از این فضا و ارزیابی ها و پیش بینی های آنان بستگی دارد و تمام این تفسیر و ارزیابی ها و پیش بینی ها است که قاعده هرگونه انتخاب و اقدام را در آینده تشکیل میدهد؛ که البته تا کنون هیچ نشانه و اثری از سوی این دشمنان بروز نکرده است.
نظر شما