به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست، این تازه ترین سیگنال برای برقراری روابط نزدیکتر بین آمریکا و تایوان و در شرایطی بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی و ژاپن سفر کرده است، سفری که به گفته ناظران، به مثابه نزدیکتر کردن واشنگتن و متحدانش در رقابت تنگاتنگ با پکن است.
قرار است بایدن در جریان سفر خود به منطقه، یک سازمان اقتصادی جدید به رهبری آمریکا در آسیا موسوم به مجمع اقتصادی هند – اقیانوسیه را افتتاح کند و دولت وی تحت فشار شدید دو حزب کنگره است که تایوان را نیز در این گروه بگنجاند.
هر دو حزب در واشنگتن از دولت بایدن خواسته اند حمایت های بیشتری را در جبهه اقتصادی به تایوان پیشنهاد و توان این جزیره را برای دفاع از خود در صورت حمله احتمالی چین تقویت کند.
در همین حال، «کاترین تای» نماینده تجاری آمریکا و «جان دنگ» مقام تایوانی در جلسه ملاقات خود درمورد مشارکت تایوان در موسسات اقتصادی چندجانبه همچون مجمع همکاری اقتصادی آسیا – پاسیفیک و سازمان تجارت جهانی گفت و گو کردند. در این دیدار همچنین مساله مناسبات اقتصادی روبه رشد بین واشنگتن و تایپه مورد توجه قرار گرفت.
جلسه دیدار این دو در حالی برگزار شد که بایدن به تازگی قانون جدیدی را امضا کرده که دولت واشنگتن را ملزم به گسترش راهبردی برای بازگرداندن تایوان به عنوان عضو ناظر به مجمع بهداشت جهانی می کند، یکی از چند نهاد چند جانبه که تحت فشار پکن، مشارکت تایپه در آن ممنوع شده است.
روز چهارشنبه هفته گذشته، ۵۲ سناتور آمریکایی در نامه ای به بایدن از وی خواستند تایوان را به عنوان عضو مجمع اقتصادی هند – اقیانوسیه بپذیرد.
هنوز مشخص نیست که آیا دولت آمریکا در نهایت تایپه را در این مجمع می گنجاند و در صورت امتناع از این کار، واکنش کنگره چه خواهد بود.
«وندی کوتلر» معاون سابق نماینده تجاری آمریکا گفت که جلسه دیدار تای و دنگ، تعهد دولت واشنگتن به تحکیم روابط تجاری با تایوان را مورد تائید قرار می دهد.
آمریکا روابط رسمی با تایوان ندارد اما بزرگترین تامین کننده تجهیزات نظامی برای این جزیره است.
نظر شما