۱۰ خرداد ۱۴۰۱، ۷:۵۲
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84762476
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بیداری اسلامی و خیزش علیه استکبار جهانی، نهضتی که امام(ره) بنیاد نهاد

گرگان - ایرنا - امام خمینی (ره) نقش بی‌بدیلی در خودباوری مردم ایران، بیداری مسلمانان و ظلم ستیزی جهانیان علیه استکبار داشت که به اعتقاد شماری از کارشناسان گلستانی بیداری اسلامی جهان اسلام و رواج استکبار ستیزی در گوشه و کنار دنیا از جمله ثمرات گسترش اندیشه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی است.

کارشناسان معتقدند بیداری اسلامی و تاثیر امام خمینی (ره) بر این جنبش در تحولات اخیر جهان تاثیر فراوانی داشته و بستر مناسبی را برای تقویت اسلام در منطقه و دنیا فراهم کرده است.

نهضت بیداری اسلامی که در حال اوج گیری است با نمایش اتحاد، همدلی و وحدت نخبگان مسلمان، ثمره رهبری و مدیریت خالصانه امام خمینی (ره) و مبارزات ایشان در سرنگونی نظام استبدادی به شمار می رود که تغییرات گسترده‌ای را در تفکرات اندیشمندان دنیا ایجاد کرد.

امام خمینی به صاحبنظران علوم سیاسی در عصر جدید در ابتدا معمار و در مرحله بعدی موسس و در گام سوم رهبری بیداری اسلامی است و به باور عده ای دیگر حضرت امام تنها بنیانگذار جمهوری اسلامی نبوده، بلکه امواج نهضتی که ایشان ایجاد کرد فراتر از مرزهای ایران و حتی جهان اسلام گسترش یافته است و امروز گسترش اندیشه‌هایش را در گوشه و کنار جهان می‌بینیم.

حضرت امام خمینی (ره) به گفته کارشناسان امر از بزرگترین پایه گذاران بیداری اسلامی در جهان است که خود به طور مستقل انقلابی عظیم در کشور ایران به وجود آوردند و به ملت ایران بیداری و هوشیاری آموختند.

اکنون بعد از سال‌ها کشورهای منطقه با الگو گرفتن از ابعاد فکری و انقلابی حضرت امام (ره) در قیام علیه ستمگران به پا خاستند و جنبش‌های اسلامی را به وجود آوردند؛ با توجه به اینکه بیداری اسلامی در فرهنگ دینی و باورهای اعتقادی حضرت امام جایگاه ویژه ای دارد.

بیداری اسلامی و خیزش علیه استکبار جهانی، نهضتی که امام(ره) بنیاد نهاد

بیداری اسلامی نقطه آغاز مقابله با مستکبران جهان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به ابعاد شخصیتی و اندیشه های سیاسی امام خمینی(ره) برای همه و به ویژه نسل جوان ضرورتی انکار ناپذیر است چرا که ایشان در قرن بیستم و غلبه گفتمان اندیشه مدرنیته بر جایگاه دین با تکیه بر اسلام ناب محمدی کوشید با رسوخ در جوهره مدرنیته آن را به سوی ارزش های اسلامی متمایل کند.

محمد رعیت در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: رهبر کبیر انقلاب اسلامی با احیای دین و معنویت، امید تازه ای در دل ملت های اسلامی ایجاد کرد که ثمره آن علاوه بر پیروزی انقلاب اسلامی، ایجاد جنبش بیداری اسلامی در منطقه بود و این جنبش به نقطه آغاز مقابله جدی ملت های مستضعف در مقابل قدرت های استکباری تبدیل شد.

وی افزود: بیداری اسلامی زمینه ها و عوامل متعددی دارد اما بدون تردید کانون بیداری اسلامی و تاثیرگذارترین منشا این جنبش اندیشه های امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی به عنوان میراث گرانقدر ایشان است.

وی با یادآوری فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر" روزی همه مسلمانان و دردمندان علیه ظالمین جهان فریاد زنند و اثبات کنند که ابرقدرت ها و نوکران و جیره خوارانشان از منفورترین موجودات جهان هستند"  بیان کرد: اگر چه نشانه‌ها و نشانه پیدایش بیداری اسلامی در زمان حیات امام خمینی(ره) بروز یافت اما تحقق این جنبش در عمق و گستره وسیع تر را بنیانگذار انقلاب اسلامی پیش بینی کرده بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: به طور کلی بیداری اسلامی در اندیشه امام خمینی(ره) از 2 عنصر آگاهی و حرکت تشکیل شده است.

رعیت افزود: در عنصر آگاهی ملت های مسلمان تحت ظلم و سیطره دولت های وابسته به استعمار زندگی می کنند و اساس مشکلات آنان، دولت های فاسد و وابسته است و عنصر حرکت مبتنی بر نفی و اسقاط دولت های وابسته، فاسد و تحمیل گر و ایجاد حاکمیتی سیاسی بر مبنای تاریخ صدر اسلام و ایجاد جامعه ای مبتنی بر قوانین و ارزش های اسلامی در تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی اظهارداشت: می توان بیداری اسلامی از نگاه امام خمینی(ره) آگاهی ملت های مسلمان از وضعیت سیاسی- اجتماعی نامطلوب موجود و قیام و حرکت برای تغییر این وضعیت، با تکیه بر اعتقادات، ارزش ها و قوانین اسلامی و الگو گرفتن از تاریخ صدر اسلام تعریف کرد.

وی بیان کرد: امام خمینی(ره)، به عنوان موسس بیداری اسلامی، از همه شئون مربوط به زندگی ملت های مسلمان، از مشروعیت سیاسی گرفته تا مولفه های تشکیل دهنده زندگی خوب سخن گفته اند و اندیشه بیداری اسلامی در اندیشه سیاسی ایشان بی مبنا و بدون بنیادهای نظری نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: امام خمینی(ره)، به عنوان یک مسلمان و فیلسوف سیاسی از بنیادهای نظری و مولفه های فلسفه سیاسی مرتبط با بیداری اسلامی سخن گفته اند و در واقع بیداری اسلامی، فلسفه سیاسی و بنیادهای نظری امام خمینی(ره)، پیوستاری از دستگاه فکری ایشان است که اندیشه های عینی امام خمینی(ره) را به اندیشه های نظری و اندیشه های نظری را به اندیشه های عینی ایشان، ربط می دهد.

بیداری اسلامی و خیزش علیه استکبار جهانی، نهضتی که امام(ره) بنیاد نهاد

بیداری اسلامی بازگشت به تمدن اسلامی را ارمغان داشت

یک استاد حوزه و دانشگاه استان گلستان هم گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنبش مردم فلسطین یک مساله عربی مطرح شده بود ولی با نقش ویژه امام خمینی (ره) در بیداری اسلامی گام های مثبتی برداشته شد و جهان اسلام به سوی همگرایی حرکت کرده و مساله فلسطین به موضوع اصلی جهان اسلامی معرفی گردید.

حجت الاسلام و المسلمین حسنعلی سلمانیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی کشورهای منطقه در سیطره آمریکا بوده و هر نوع تحرک، پویایی اجتماعی و حرکت به سمت پیشرفت را با منوط به همراهی با آمریکا می دانستند اما امام خمینی (ره) با حمله مستقیم به مستکبران جهانی و با شعار نه شرقی و نه غربی جهان اسلام را متوجه این مهم کرده که باید روی پای خود بایستند و با خودباوری برای پویایی خود تلاش کنند.

این استاد دانشگاه گلستان تصریح کرد: برخی کشورها توجه ویژه ای به  ایدئولوژی های جدید داشتند اما امام خمینی (ره) بیان داشت که اسلام حکومت، سیاست، مسائل اجتماعی و قدرت دارد و نیازی به مکاتب جدید نیست و بر همین اساسی ضرورت بازگشت به اسلام را مطرح کردند.

وی بیان کرد: امام خمینی (ره) بیداری اسلامی و انسانی را با شعار مستضعفین در مقابل مستکبرین مطرح کرده بود و با تاکید براینکه مستضعفان ولی نعمت هستند و باید حقشان را از استکبارگرانی بگیرند یادآوری کردند که نباید مقابل ظلم سکوت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به جهانیان نشان داد که با دستان خالی و توسل به آموزه‌های دینی می توان بر هر قدرتی پیروز شد.

حضرت امام خمینی (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شب سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.

آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) نیز به عنوان بزرگترین تشییع جنازه تاریخ، در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha