به گزارش ایرنا، امین مرادی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت با هدف کشف و حمایت از استعدادها در۲ رده سنی جوانان و بزرگسالان و در چهاربخش بین الملل، سراسری، ویژه و جنبی از ۲۳ تا ۲۵ تیر در سنندج برگزار میشود.
وی افزود: بخش بین الملل جشنواره غیررقابتی بوده و بخش سراسری در چهار زیر مجموعه گروه نوازی، دو نوازی، تک نوازی و مولودی خوانی برگزار می شود که بخش مولودی خوانی آن مختص آقایان است.
رییس حوزه هنری کردستان گفت: بخش ویژه مختص به آثاری با محور حماسهخوانی و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی خواهد بود و شرکتکنندگان میتوانند با استفاده از شعرهای حماسی و ملی، آثار را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و در صورت پذیرفته شدن در این رویداد حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه شرایط جشنواره در بخش تکنوازی در ۲ رده سنی ۱۳ تا ۱۹ سال (نوجوانان) و ۱۹ سال به بالا (بزرگسالان) است، افزود: سن افراد شرکت کننده در رده سنی نوجوان در تاریخ برگزاری جشنواره نباید از ۱۳ سال کمتر یا از ۱۹ سال بیشتر باشد.
مرادی یادآور شد: حداکثر زمان اجرای برنامه در بخش تکنوازی پنج دقیقه در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه دانش موسیقایی در زمینه تئوری ریتم و شناخت مقامهای دف در این بخش دارای امتیاز است.
وی اظهار داشت: گروه ها و نفراتی که رتبه اول دوره نهم جشنواره را کسب کردهاند در همان بخش و با همان ترکیب نمیتوانند در دوره دهم شرکت کنند، این افراد می توانند در سایر بخشها حضور داشته باشند.
وی افزود: علاقه مندان برای شرکت در جشنواره می توانند، آثار خود را مطابق با مقررات و شرایط عمومی جشنواره در سایت http://www.artfest.ir بارگذاری کرده و یا به صورت فیزیکی به دبیرخانه جشنواره واقع در حوزه هنری استان کردستان به ادرس سنندج - خیابان شهید تعریف - پایین تر از بیمارستان شهید قاضی - کدپستی ۶۶۱۷۶۱۵۶۵۱ ارسال کنند.
مرادی ادامه داد: نتایح مرحله اول و اسامی پذیرفته شدگان در بخش مسابقه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ اعلام و بخش نهایی و رقابتی از ۲۵ تا ۲۷ تیر همزمان با عیدین سعیدین قربان و غدیر در سنندج برگزار میشود.
وی اظهار داشت: علاقهمندان و شرکتکنندگان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۳۳۲۴۳۶۲۴ و۳۳۲۲۷۱۲۵ با پیش شماره ۰۸۷ تماس حاصل کنند.
هر ساله در این جشنواره که توسط حوزه هنری استان کردستان برگزار می شود، اجتماع بزرگ دف نوازان ایران زمین و همنوازی گروهی آنان به عنوان یکی از جاذبه های فرهنگی مورد توجه بوده و جمع کثیری از علاقهمندان از نقاط مختلف کشور و حتی توریستهای خارجی را به سنندج کشانده است.
همنوازی هزار دف نواز سنندجی در دوره ششم جشنواره، همنوازی دف نوازان کشور در میدان آزادی با عنوان سماع عارفان در دورههای هفتم و هشتم و اجتماع بزرگ دف نوازی در پارک شانو (استقلال) تحت عنوان "آوای دوست" تصاویر به یاد ماندنی را به ثبت رساند که زمینه دریافت عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو و همچنین ثبت ملی "دف سازی و دف نوازی" به عنوان میراث معنوی مردم کردستان به ثبت رسید و سنندج به عنوان پایتخت دف جهان معرفی شد.
نظر شما