به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز یکشنبه در دومین جلسه کمیته بذر استان کردستان در سنندج اظهار داشت: ۶ هزار و ۱۳۳ تن گندم آبی و ۱۶ هزار و ۲۹۷ تن گندم دیم اصلاح شده شامل پرورشی، مادری و گواهی شده در سال زراعی جاری در استان تولید می شود.
وی اضافه کرد: ۵۹۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان امسال به زیرکشت گندم رفته است که پیش بینی می شود از این میزان سطح، ۹۲۱ هزار تن گندم برداشت شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: میزان تسهیلات مورد نیاز خرید بذور گندم توسط شرکت های تولیدکننده بذر گندم در استان برای امسال ۱۲۷ میلیارد و ۳۵۶ میلیون ریال است.
اسکندری به برنامه تولید بذر جو اصلاح شده طی سال زراعی امسال در استان اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه تعیین شده امسال باید ۹۲۰ تن بذر اصلاح شده جو و ۵۸۰ تن هم بذر جو دیم در استان تولید شود.
وی اضافه کرد: شرکت های تولید کننده بذر جو هم در استان به ۱۸۸ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید میزان سهیمه تعیین شده بذور جو نیاز دارند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: از شرکت های بذری استان انتظار می رود با کارشناسان ثبت و کنترل گواهی بذر و نهال همکاری داشته و بر مزارع بذری و توصیه های فنی لازم مبنی برکنترل آفات و علف های هرز مزارع هم نظارت داشته باشند.
اسکندری بر تلاش در تحقق برنامه بذری ابلاغ شده به شرکت های بذری تاکید کرد و اظهار داشت: تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز خرید بذر از محل منابع داخلی بانک کشاورزی تامین می شود.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است.
نظر شما