ادعای خبرگزاری فرانسه: اقدامات روسیه به قحطی در جهان دامن می‌زند

تهران- ایرنا- خبرگزاری فرانسه مدعی شد: ارتش روسیه با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین که محل بارگیری کشتی های حامل غلات به سرتاسر جهان است، به بروز قحطی گسترده دامن می زند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب اوکراین، نگرانی های جهانی از وخامت بحران غذا افزایش پیدا کرده است.

این خبرگزاری در گزارش خود مدعی شده است: روس‌ها هرگز آنگونه که تصور می شد به اودسا حمله نکرده اند، اما تاکنون محاصره مداوم دریایی اوکراین اثرات ویرانگر اقتصادی برای این کشور داشته است، ضمن آنکه خطر قحطی بیش از گذشته جهان را تهدید می کند.

براساس گزارش این رسانه فرانسوی، انبارهای غله و بنادر سراسر اوکراین اکنون مملو از میلیون ها تن غلات است اما امکان ارسال آنها به دلیل محاصره شدید از سوی ارتش روسیه وجود ندارد. در جنوب اوکراین که هوا معتدل تر از سایر بخش های این کشور است، برداشت تابستانی محصولات در هفته‌های آینده آغاز شود، اما کسی نمی داند قرار است چه بر سر این محصولات بیاید و نگرانی ها بر سر امکان فساد غلات افزایش یافته است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه آورده است: در حالیکه بیشتر تمرکز جنگ بر روی نبرد فرسایشی در شرق اوکراین است، محاصره دریایی اوکراین گسترده‌ترین پیامدهای نبرد جاری را در پی خواهد داشت. ضمن آنکه ناظران هم نسبت به افزایش صعودی قیمت مواد غذایی و قحطی هشدار داده اند.

پیش از حمله روسیه، اوکراین که لقب "سبد نان اروپا" را داشت و تامین بخش عمده ای از مواد غذایی سراسر جهان را بر عهده داشت، صادرات نزدیک به ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی را در ماه انجام می داد. این میزان، شامل ۱۲ درصد گندم مور نیاز جمعیت کره زمین، ۱۵ درصد ذرت و نیمی از روغن آفتابگردان می شود.

اما جنگ و محاصره مداوم بنادر اوکراین در ساحل دریای سیاه قسمت زیادی از صادرات را متوقف کرده است، چراکه مسیرهای زمینی حمل و نقل جایگزین قادر به مقابله با موانع عظیم لجستیکی و مالی روسیه برای انتقال این حجم از محصول به بازارهای بین‌المللی نیستند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته جنگ را تهدیدی برای تامین غذایی ده ها میلیون نفر از مردم سراسر جهان دانست و نسبت به سوء تغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده که احتمالا تا سالها ادامه خواهد داشت، هشدار داد.

به گفته مقامات اوکراینی تا به امروز، صادرات بیش از ۲۰ میلیون تن محصولات غذایی در اوکراین متوقف شده است. مقامات این کشور اعلام کرده اند که بحران غذایی در جنوب اودسا کاملا ملموس است، چراکه این بندر ماه‌ها است شاهد هیچ واردات و صادراتی نبوده است.

بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین، چند صد سال است که به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشاورزی اروپای شرقی شناخته می شود؛ بندری که محصول گندم را از اوکراین به کشتی های حاضر در دریای سیاه می رساند. اما این وضعیت اکنون تغییر کرده است. بندر و انبارهای شهر در حال حاضر بیش از چهار میلیون تن غلات را در خود جای داده اند که راهی برای خروج ندارند.

شهردار اودسا به خبرگزاری فرانسه گفت: ما به دیگر به هیچ وجه قادر به ذخیر غلات نیستیم. اگر محاصره ادامه یابد، مردم از گرسنگی خواهند مرد.

اقتصاد اوکراین نیز در نتیجه جنگ ویران شده است و برآوردهای بانک جهانی نشان می دهد که جنگ و محاصره دریایی ویرانگر می تواند باعث کاهش ۴۵ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سالجاری شود. هرچند نیروی زمینی اوکراین تاکنون در برابر روسیه مقاومت قابل توجهی داشته، اما روسیه همچنان از برتری کامل در دریا برخوردار است.

«آندری زاگورودنیوک» وزیر دفاع پیشین این کشور به تازگی در مقاله ای در اندیشکده شورای آتلانتیک تشریح کرد که متاسفانه اوکراین از دیرباز تاکنون امنیت دریایی را نادیده گرفته است. وی یادآور شده است اگرچه جهان چالش تسلیح اوکراین را برای مقاومت در برابر حملات زمینی روسیه پذیرفته، اما دخالت بین المللی در جنگ دریایی محدود بوده است.

اواخر هفته گذشته نیز «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، از رهبران جهان خواست سلاح های لازم را برای عقب راندن نیروی دریایی روسیه و پایان محاصره اودسا ارسال کنند.

وی گفت: اگر ما مسیرهای دریایی اوکراین را باز نکنیم و غلات مورد نیاز آفریقا، اروپا و آسیا را صادر نکنیم، بحران غذایی ایجاد می شود.

اما کارشناسان می گویند حتی اگر غرب تسلیحات مورد نیاز را برای پایان محاصره دریایی اوکراین در اختیار دولت کی‌یف قرار دهد، ممکن است ماه ها تا شروع دوباره داد و ستد طول بکشد، چراکه بعید است شرکت های کشتیرانی ناوگان خود را به یک منطقه درگیر جنگ بفرستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha