به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «احمد روبله عبدالله» رئیس این مجمع که وزیر بهداشت جیبوتی نیز است، گفت پیشنهاد ارائه شده از سوی ۱۳ عضو سازمان جهانی بهداشت برای پیوستن تایوان به این مجمع به عنوان ناظر در دستورکار رسمی مجمع قرار نخواهد گرفت.
تایوان به دلیل مخالفت های چین از بسیاری از گروه های جهانی حذف شده است. چین تاکید دارد که نباید با تایوان به عنوان یک کشور مستقل رفتار کرد، زیرا این جزیره را یکی از استان های خود می داند.
تایوان اینگونه استدلال می کند که محرومیتش از سازمان جهانی بهداشت، تلاش های این جزیره برای مقابله با همه گیری کووید – ۱۹ را دچار مشکل می کند، اگرچه اجازه دارد در برخی جلسات فنی سازمان جهانی بهداشت شرکت کند.
رئیس مجمع گفت که تصمیم مربوطه در پی توصیه کمیته عمومی که پیشنهاد را در جلسه ای پشت درهای بسته مورد بحث قرار داد، اتخاذ شده است.
مجمع مزبور در سال جاری با شرکت هزاران نماینده از جمله تقریبا یکصد نفر از کشور چین، اصلاحات کلیدی همچون تغییراتی در تامین مالی سازمان جهانی بهداشت را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
تایوان از بدنه بیشتر سازمان ها و نهادهای جهانی از جمله سازمان جهانی بهداشت به دلیل مخالفت چین که این جزیره را بخشی از خاک خود می داند، حذف شده است.
دولت خودگردان این جزیره در مجمع سازمان جهانی بهداشت، بدنه تصمیم گیری سازمان جهانی بهداشت و ناظر از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ که روابط تایپه و پکن گرم بوده شرکت می کرده است اما چین حضور تایوان را پس از انتخاب «تسائی اینگ ون» به عنوان رئیس دولت که از سوی پکن فردی جدایی طلب بود، متوقف کرد.
نظر شما