وجود ۱۰۰ ساختمان ناایمن در پایتخت/ شهرداری‌های مناطق بدهی نیازمندان به نانوایی‌ها را تسویه کنند

تهران- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وجود ساختمان‌های ناایمن در سطح شهر گفت: یکی از موضوعات مهمی که در جلسه با رییس قوه قضاییه مطرح کردیم وجود ساختمان های ناپایدار در شهر تهران بود که تعداد آن بیش از ۱۰۰ مورد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه علنی امروز تذکراتی را مطرح کردند که بیشتر پیرامون ساختمان‌های ناایمن، مشکلات همراهان بیماران شهرستانی در تهران و آلودگی هوا بود.

حدود ۱۰۰ ساختمان نا ایمن در پایتخت وجود دارد

در ابتدای جلسه، مهدی چمران با اشاره به گسترش هم‌خوانی سرود سلام فرمانده توسط کودکان گفت: سرود سلام فرمانده برای برخی از افراد زجرآور و برای ملت ما شادی آفرین است و نشان داد که دشمنان نمی‌توانند سربازان را حذف کنند و اگر حذف نیز انجام شود دهه نودی‌ها می آیند.

وی با اشاره به حادثه دردناک ریزش ساختمان مترو پل در آبادان با بیان اینکه محاسبه، اجرا و نگهداری غلط صورت گرفته است، گفت: علاوه بر دقت در اجرا، برای تعمیر و نگهداری رشته های خاصی در تمام دنیا ایجاد شده تا ساختمان درست نگهداری شود.

چمران با بیان اینکه هنوز دلایل فنی را اعلام نکردند افزود: این تجربه دیگری برای ما بود، مردم در مواردی ناراحت می‌شوند و می‌پرسند که چرا اجازه داده نمی‌شود یک طبقه اضافه بسازند که علت آن همین اتفاقات است.

وی ادامه داد: در تهران این موضوع را شاهد بودیم و ساختمانی که باید ۶ طبقه ساخته می شد هشت طبقه شد و فرو ریخت و مرگ کارگران را در این ساختمان به دنبال داشت.

رییس شورای اسلامی شهر تهران درباره نشست شورای شهری ها با رییس قوه قضاییه گفت: یکی از موضوعات در این جلسه ساختمان های ناپایدار در شهر تهران بود که تعداد آن بیش از ۱۰۰ مورد بوده که احصا شده و باید در دستور کار قرار بگیرد، از قوه قضاییه خواستیم در این زمینه کمک کند البته تنها قوه قضاییه در این زمینه دخیل نیست.  

وی تصریح کرد: حکم دادن در این زمینه که چند هزار نفر در آن مشغول به کار هستند در زمانی که شرایط مالی ناهماهنگ در کشور و شهر ما وجود دارد و این مسائل مالی یکی از مشکلات مردم است، مشکل بوده و تعطیل کردن این کار و کاسبی ها مسئله است.

چمران ا بیان اینکه چه کسی باید این شرایط را اصلاح کند، افزود: کسی که صاحب ساختمان است نفع زیادی نمی برد چون اجاره ای در ماه می پردازد و اصراری ندارد که میلیاردها تومان هزینه کرده و آن را اصلاح کند. ساختمان پلاسکو با هزینه بسیار بالایی نوسازی شد اما باقی صاحبان املاک این چنینی مشخص نیست این اقدام را انجام دهند.  این موضوع پیچیدگی های فراوانی دارد ما می گوییم جلوی این کار را بگیریم اما باید جلوی چه چیزی را بگیریم؟ جلوی کسب و کار و زندگی مردم را نمی توانیم بگیریم.

نباید با کوچکترین مشکلی، تحت تاثیر تبلیغات سوء به سابقه پیروزی‌های بزرگ ملت لطمه بزنیم

رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با کوچکترین مشکلی که پیش می‌آید نباید به سابقه بلند پیروزی‌های بزرگ لطمه نزنیم و تحت تاثیر تبلیغات سو قرار نگیریم که از هر جای دنیا به ما حمله می‌کنند تا به این خودباوری و پیشرفت آسیب بزنند.

وی ضمن گرامیداشت سوم خردادماه و فتح خرمشهر تاکید کرد: بدون شک آزادسازی خرمشهر و باز پس گیری بخش عمده این شهر از دست نیروهای مهاجم یکی از مهمترین حوادثی است که در دوران دفاع مقدس و تاریخ کشور ما به وقوع پیوسته است.

به گفته چمران، فتح خرمشهر تاثیری ویژه در مردم داشت، این شور و شعف مردم در آزادسازی خرمشهر پس از فرار شاه از ایران بی سابقه بود.  

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه روز سوم خرداد ماه رزمندگان ما وارد خرمشهر شدند و به این پیروزی بزرگ دست یافتیم، افزود: شهید صیاد شیرازی در آن زمان اعلام کردند که ما ۲۰ هزار نفر اسیر در خرمشهر گرفتیم.

چمران با اشاره به نامگذاری شهر دزفول گفت: ۶۰۰ موشک به این شهر اصابت کرد و مردم دزفول با توجه به اینکه تمام فشارها مقاومت کردند که این مقاومت را به آنها تبریک می گوییم.

وی ضمن تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت شهید صیاد خدایی گفت: دشمنان ما به ویژه رژیم صهیونیستی نشسته اند که سربازان شجاع وطن که نمونه خلوص، فداکاری،  ساده زیستی و شهادت طلبی بودند را این گونه به شهادت برسانند، امیدواریم انتقام خون این شهید گرفته شود گرچه این شهدا باز نمی گردند و از دست ما می روند. زندگی ساده این رزمنده نشان می دهد که این سربازان برای جهاد در راه خدا رفتند.

واکنش به برپایی چادر در اطراف مراکز درمانی

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران هم در تذکری با اشاره به نصب چادر توسط همراهان بیماران شهرستانی در تهران در اطراف بیمارستان ها گفت: در دوره چهارم همراه‌سرا برای این افراد راه‌اندازی شد و مجوز اقامت و استقرار از طریق مددکاران شهرداری به افراد داده می شد و هزینه دریافت نمی‌شد که در دوره پنجم به فراموشی سپرده شد.

امانی افزود: در چند روز گذشته در خیابان های اطراف بیمارستان‌ها چادرهای گروهی و انفرادی توسط مراجعینی که از شهرستان ها به تهران مراجعه کردند، ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این افراد چون نمی‌توانند هزینه اسکان پرداخت کنند، یا چادر نصب کرده و یا در اتومبیل ها استراحت می کنند. این چادرها، نمایی دیگر از شکاف طبقاتی و نازیبایی در شهر تهران است و اگر بدتر از نازیبایی کارتن خوابها نباشد معادل آن بوده و برای کلانشهر تهران زشت و زننده است.

به گفته امانی، در دوره چهارم همراه سرا برای این افراد راه اندازی شد و مجوز اقامت و استقرار از طریق مددکاران شهرداری به افراد داده می شد و هزینه دریافت نمی شد.

این عضو شورا خاطرنشان کرد: این موضوع در دوره قبل به فراموشی سپرده شد درخواست می کنم با استفاده از تجارب گذشته و همکاری بین دولت و شهرداری، نسبت به راه اندازی دوباره همراه سراها اقدام شود و با همکاری با وزارت بهداشت این تجهیز و ساخت صورت بگیرد.

وی در تذکری دیگر با بیان اینکه در دوره قبل در مناطق جنوب شهر تهران دستور داده شده بود که در نانوایی‌هایی که نان نسیه عرضه نمی کردند، شهرداران ورود کرده و مبلغ را پرداخت کنند گفت: اختلاف در خصوص قیمت نان وجود دارد و برخی خودسرانه اقدام کردند اما با این وجود شهرداری در این زمینه اقدام و مبالغ را در این نانوایی ها که تعداد آن اندک است، تسویه کند و بار را از دوش خانواده های محروم بردارد.

شهرداری تهران در کنار مردم آبادان است

همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حادثه ریزش ساختمان در آبادان گفت: شهرداری تهران همواره در کنار آلام مردم بوده و درخواست می‌کنیم که شهردار تهران نامه‌ای ارسال کرده و اعلام کند که اگر مشکلی وجود داشته باشد، ما کنار آنها خواهیم بود.

حبیب کاشانی اظهار کرد: من اهل آبادان هستم و از امام جمعه و استاندار درخواست می کنم به وضعیت مصدومان رسیدگی کند و در خصوص اسکان افرادی که در این ساختمان مستقر بودند، تدبیری اندیشیده شود.

وی با اشاره به شهادت شهید صیاد خدایی گفت: این شخصیت در دوران راهنمایی در جبهه حق علیه باطل حضور یافت و پس از آن در جمع مدافعین حرم قرار گرفت و در نهایت در تهران به شهادت رسید که نشان می دهد قدم به قدم به دنبال شهادت رفته و کسانی که فکر می کنند با شهادت شهید خدایی این مسیر بسته می شود خیال باطل دارند

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به سوءبرداشت‌های صورت گرفته در خصوص قائم‌مقامان ذیحساب که در جلسه قبل شورا مورد بررسی قرار گرفت نیز گفت: موضوعی در فضای مجازی منتشر و احساس شد که قرار است این افراد انتصاب شوند و ما با شرایط انتصاب آنها مخالفت داشته و آنها را مورد تایید قرار ندادیم.

وی با بیان اینکه ما در خصوص حقوق کارکنان ملزم به اجرای قانون هستیم گفت: اگر قانون گذار یعنی وزارت کار ۵۸ درصد افزایش حقوق را در نظر گرفته است باید انجام شود اما بودجه بسته شده و پس از آن ابلاغ شده است.

کاشانی با بیان اینکه برخی سازمان ها و شرکت ها تعدیل نیرو کردند چون توان پرداخت ندارند افزود: آقای زاکانی و شهرداری تهران به عنوان پیشرو، علی الحساب با افزایش ۴۰ درصدی حقوق را پرداخت کردند و اگر کسی بیش از این مطالبه داشته باشد طبق دیون پرداخت خواهد شد چرا که ما تعیین کننده نیستم و باید قانون را اجرا کنیم.

رییس سازمان محیط زیست به شورا دعوت شود

رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم در تذکر خود با اشاره به اینکه در کشور ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار داریم، گفت: اعضای این ستاد شامل سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان حفاظت از جنگلها، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه، وزارت صنعت و معدن، وزارت بهداشت و درمان، وزارت دفاع، وزارت ارتباطات و فن آوری، سازمان انرژی اتمی معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری و صدا و سیما هستند.

وی از هیأت رییسه شورا خواست دکتر سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست را به شهر دعوت کنند تا درباره اقدامات این ستاد در حوزه کاهش گرد و غبار گزارش دهد.

پیرهادی ادامه داد: مردم می‌خواهند بدانند که این ستاد تاکنون چه فعالیت هایی انجام داده است و متولیان کاهش آلودگی هوا و پدیده گردوخاک چه میکنند و چه اتفاقی در کشور در حال رخ دادن است.

وی درباره فعالیت همراه سراها در شهر تهران و منطقه ۳ اظهار کرد: همراه‌سرای منطقه سه تهران در سال ۹۱- ۹۲ و در زمان شهرداری محمدباقر قالیباف ایجاد شد.

پیرهادی افزود: پیشنهاد ایجاد این همراه‌سرا در نزدیکی بیمارستان کودکان مفید مطرح شده بود و با توجه مستندات ارائه شده، نیاز منطقه و شرایط شهروندان با ساخت این همراه سرا موافقت شد و ایجاد همراه سراهای دیگری نیز  به تعدادی از مناطق ابلاغ شد.

وی ادامه داد: همراه سرای منطقه سه در حال حاضر فعال است اما به ویژه در فصل تابستان همراهان بیمار و به ویژه کسانی که فرزند خردسال دارند تمایل دارند در کنار بیمارستان حضور داشته باشند تا هرلحظه به کودک خود سر بزنند.

به گفته این عضو شورای شهر تهران، در روزهای ابتدایی این دوره مدیریت شهری نیز موضوع همراه سرا ها مطرح و با پیگیری‌هایی که انجام شد در حال حاضر همراه سرایی با ظرفیت ۱۸۰ نفر در منطقه ۶ در حال ساخت است که تا پایان خرداد و ابتدای تیر ماه به بهره برداری می رسد.

وی تاکید کرد: همچنین در زمینی متعلق به شهرداری خیرین همراه سرای دیگری در اطراف خیابان امام خمینی ساخته اند که ظرفیت این همراه سرا نیز ۵۰ نفر است و تا دو ماه دیگر به بهره برداری می رسد.

به گفته رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، ساخت همراه سراها از دغدغه‌های مهم بود که رفع آن در زمان محمد باقر قالیباف آغاز شد و در این دوره نیز علیرضا زاکانی و شورای شهر برای رفع آن اتفاق نظر دارند.

ساخت یادمان به نام شهید صیاد خدایی

دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکری پیشنهاد داد که سازمان زیباسازی برای ساخت یادمان به نام شهید صیاد خدایی اقدام کند.

مهدی اقراریان افزود: با توجه به همزمانی تشییع پیکر شهید صیاد خدایی با جلسه صحن شورا، امکان حضور تمام اعضا وجود نداشت، به نمایندگی اعضا در این مراسم حضور داشته که تشییع با شکوهی را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه از محل زندگی این شهید تا منزل شهید مطهری فاصله بسیار کمی وجود دارد اظهار کرد: این موضوع ما را به یاد این انداخت که پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی، هنوز برای آزادی و امنیت و سربلندی ما در تهران شهروندان خون خود را تقدیم می کنند تا فرزندان ما در امنیت باشند.

فضای سبز تهران در حال توسعه است

عضو دیگر شورای شهر تهران با اشاره به اینکه فضای سبز پایتخت در حال گسترش است گفت: نقشه جی.آی.اس این بخش ضروری است در سایت شهرداری بارگذاری شود.

جعفر تشکری هاشمی در تذکری با بیان اینکه نقشه جی. آی. اس فضای سبز که در حال گسترش است در سایت شهرداری تهران بارگذاری شود تا مردم ببینند افزود: چون انتقاداتی در این مدت مطرح شد بهتر است این نقشه ها در اختیار قرار بگیرد تا مردم و تحلیل گران در جریان توسعه فضای سبز باشند.

وی با بیان اینکه توسعه فضای سبز بسیار ضروری است اما مشکلاتی را ایجاد می کند افزود: در برخی مناطق با اینکه عرض کمی دارند گاهی رفیوژها برداشته و فضای سبز ایجاد می‌شود که مشکل ساز است ضمن اینکه آبیاری این فضای سبز در محوطه میانی خیابان ها برای عابران و رانندگان خطرناک است از طرفی دیگر باعث از بین رفتن بستر آسفالت می شود.

تشکری هاشمی تاکید کرد: خطر تصادفات به دلیل سرریز آب در سواره رو نیز از دیگر خطرات است که تقاضای ما این است فضای سبز به حاشیه پیاده روها منتقل شود.

به گفته وی، پیاده روها از لحاظ فضای سبز فقیرند و می توان این زیبایی را به فضای حاشیه ای و پیاده روها منتقل کرد و به جای اینکه موتور سواران این فضا را اشغال کنند فضای سبز ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha