مهدی آریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این روستاهای بزرگ هر کدام بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند که ایجاد کتابخانه ها در این مناطق یک ضرورت است.
وی اظهار داشت: از مجموع ۷۷ باب کتابخانه عمومی خراسان شمالی ۴۴ باب در مناطق شهری ، ۳۲ باب در نواحی روستایی و یک کتابخانه سیار روستایی است.
آریان افزود: از مجموع کتابخانه های عمومی شهری نیز ۱۱ باب کتابخانه عمومی به صورت مشارکتی است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی با بیان اینکه باید در هر روستای بالای هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت، یک باب کتابخانه عمومی وجود داشته باشد گفت: تنها مرکز فرهنگی روستاها کتابخانه های عمومی هستند که یک نیاز اساسی است.
آریان افزود: میانگین امانت کتاب در کتابخانه های روستایی استان بسیار بالا است و کودکان و نوجوانان از مجموعه های کتابخانه استقبال خوبی دارند چرا که در روستاها مراکز تفریحی و تفننی دیگری وجود ندارد.
وی بر اهمیت ایجاد کتابخانه های عمومی در روستاها تاکید و اظهار داشت: با توجه به اینکه سیاست کنونی نهاد کتابخانه های عمومی، تبدیل کتابخانه ها به پایگاههای فرهنگی و اجتماعی است، گسترش این فضاها در مناطق روستایی ضروری است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی در خصوص در مناطق و سکونت گاه های عشایری نیز گفت: در روستای حسین آباد شهرستان شیروان نیز کتابخانه حکیم ابوالقاسم فرودسی به عنوان کتابخانه رابط به عشایر انتخاب و در حال ارائه خدمات می باشد.
وی افزود: در این راستا به تجهیز کتابخانه مدرسه عشایری روستای حسین آباد شهرستان شیروان کمک شده است.
آریان در خصوص حاشیه شهر و سکونت گاه های غیر رسمی نیز گفت: در مصوبه انجمن استان از محل اعتبارات ملی و استانی باز آفرینی شهری، جهت ساخت و تجهیز کتابخانه های کوچک در حاشیه شهر، مناطق محروم و سکونت گاه های غیر رسمی تاکید شد.
۸۹۶ هزار جلد کتاب در ۸۰ باب کتابخانه عمومی استان خراسان شمالی وجود دارد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
نظر شما