۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۲۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84766631
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دهها سناتور آمریکایی خواستار تایید فوری عضویت سوئد و فنلاند در ناتو شدند

تهران-ایرنا- بیش از ۸۰ سناتور آمریکایی در نامه ای به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستار عضویت فوری سوئد و فنلاند در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به بهانه حمایت از سیاست «درهای باز» ناتو شدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای هیل نوشت: سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه از جمله جین شاهین و تام تیلیس در این تلاش دو حزبی سناتورهای آمریکایی نقش پیشتازی را ایفا کرده اند.

سناتورهای آمریکایی در نامه روز سه شنبه خود به بایدن نوشتند گسترش ناتو حامل «پیامی روشن» به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دیگر رهبران خواهد بود مبنی بر این که کشورهای دموکراتیک در دفاع از ارزش ها و قدرت خود متحد هستند.

سوئد و فنلاند هفته پیش رسما تقاضای عضویت در ناتو را ارائه دادند. بایدن گفته قصد همکاری با کنگره و دیگر اعضای ناتو را برای تایید سریع تقاضاهای عضویت این دو کشور دارد.

بایدن روز سه شنبه با مگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد و سائولی نینسته رئیس جمهوری فنلاند درباره تقاضای عضویت دو کشور دیدار و گفت و گو کرد و گفت پذیرش عضویت آنها ناتو را قوی تر خواهد کرد.

سناتورهایی آمریکایی گفتند «کاملا متعهد هستند» نقش خود را در تایید درخواست های عضویت این دو کشور ایفا کنند و از سیاست درهای باز ناتو که امکان عضویت بیشتر کشورها در این ائتلاف نظامی را ایجاد می کند، حمایت می کنند.

سناتورهای آمریکایی همچنین گفتند آمریکا باید متعهد شود از دو کشور فنلاند و سوئد در صورتی که با تهدید ها یا اقدامات تهاجمی مواجه شوند تا قبل از عضویت رسمی آنها در ناتو حمایت کنند.

اعضای کمیته روابط خارجه سنای آمریکایی روز دوشنبه قطعنامه ای را ارائه دادند که در آن از تصمیم عضویت دو کشور در ناتو حمایت می شد و دیگر کشورهای عضو ناتو را تشویق می کرد که هر چه سریع تر روند تایید عضویت فنلاند را تایید کنند.

گروه ناظر ناتو که سناتورهای آمریکایی در سال ۲۰۱۸ به منظور هماهنگی در تعاملات سنا با ناتو تشکیل دادند نیز بیانیه ای را هفته پیش منتشر کرد و تقاضای عضویت سوئد و فنلاند در این ائتلاف را تایید کرد.

 ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز سه شنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، عضویت فنلاند و سوئد در این ائتلاف نظامی را باعث تحکیم سطح همکاری های ناتو با اتحادیه اروپا دانست.

با این حال به گفته برخی مقامات روند عضویت این دو کشور در ناتو زمان بر خواهد بود و ترکیه تاکنون مانع پیشرفت این روند شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha