۵ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۲۸
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84766781
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارقام جدید جو آبی و دیمی به کشاورزان گلستان معرفی شد

گنبدکاووس- ایرنا- رییس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: پنج رقم جدید جو آبی و دیمی در مرکز تحقیقات کشاورزی گنبدکاووس به کارشناسان و کشاورزان استان معرفی شد.

فاطمه شیخ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از ۲۰ سال گذشته تا به امروز ۲ رقم جو به نام‌های "صحرا و ماهور" توسط کشاورزان در مزارع آبی و دیمی استان کشت می‌شود که با توجه به شرایط آب و هوایی و افزایش آفت و بیماری‌ها نیاز به کشت ارقام جدید وجود دارد.

وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان برای کمک به افزایش سطح عملکرد و مقاومت در مقابل آفت و بیماری‌ها ۲ رقم جدید آبی به نام‌های "گلچین و نوبهار" و سه رقم جدید دیمی به نام‌های "فردان، بهدان و فراز" را تولید کرد.

رییس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان ادامه داد: افزایش عملکرد ۴۰۰ کیلوگرمی، متحمل به بیماری‌ها و خوابیدگی از مهمترین امتیازات رقم آبی و متحمل به خشکی و بیماری‌ها از مهمترین امتیازات رقم دیمی جو تولیدی توسط این مرکز است.

شیخ بیان کرد: امسال رقم گلچین و فردان در سطح ۱۰۰ هکتار مزرعه نمونه ارتش در انبارالوم شهرستان آق‌قلا برای تولید ۴۰۰ تن بذر جو کشت شد تا برای کاشت در مهرماه در اختیار کشاورزان استان قرار گیرد.

وی سطح زیرکشت جو در گلستان را ۹۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: به طور متوسط با در نظر گرفتن شرایط خشکسالی که در چند سال اخیر تاثیر زیادی در تولید محصولات کشاورزی گذاشته است حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن جو سالانه در استان برداشت می‌شود.

به گزارش ایرنا، گلستان به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی و جغرافیایی و بهره مندی از هزاران هکتار اراضی قابل کشت و زرع از قطب های اصلی کشاورزی در کشور محسوب می شود و از گذشته های دور تاکنون تامین بخشی از اقلام راهبردی در حوزه مواد غذایی را بر عهده داشت و به طور متوسط  سالانه حدود پنج میلیون تن محصول در حوزه‌های دام، زراعت، باغبانی، شیلات و آبزیان و جنگل و مرتع در این استان تولید می‌شود.

این استان با داشتن ۵۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی، حدود ۴۰ هزار هکتار اراضی باغی، چهار میلیون واحد دامی، ۸۶۰ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل و دسترسی به ۱۱۰ کیلومتر ساحل دریای خزر، سالانه حدود ۵.۵ میلیون تن انواع محصول و تولیدات زراعی، باغی و دامی را توسط افزون بر ۲۲۰ هزار بهره‌بردار که حدود ۱۵۰ هزار نفر آنها در حوزه زراعت و باغبانی فعالیت دارند، به ارزش تقریبی ۲۵۰  تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha