به گزارش آناتولی به نقل از کانال تلویزیونی " الاخباریه " فیصل بن فرحان در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، درپاسخ به پرسشی درباره امکان عادی سازی روابط با تل آویو، گفت: هیچ چیز تغییر نکرده است، در رویکرد ما
به این موضوع (...) عادی سازی هدف نهایی (این روند) نیست، بلکه نتیجه نهایی یک مسیر است.
وی افزود: عربستان خود مبتکر طرح صلح عربی (در اجلاس سران کشورهای عربی در بیروت در سال ۲۰۰۲) است که درصورت اجرایی شدن، به عادی سازی کامل روابط بین اسرائیل و منطقه منجر خواهد شد.
بر اساس این طرح صلح ، در صورتی که اسرائیل از سرزمین های عربی اشغال شده سال ۱۹۶۷ خارج شود و تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت المقدس شرقی را بپذیرد و راه حل عادلانه ای برای مسئله آوارگان فلسطینی ارائه
دهد، کشورهای عربی اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می کنند.
بن فرحان افزود: تا زمانی که مسئله فلسطین حل نشود، ما قادر به عادی سازی نخواهیم بود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر پیشبرد روند صلح بین فلسطینی ها و اسرائیل اولویت نخست است، این قطعا به نفع منطقه، اسرائیل و فلسطین خواهد بود.
مذاکرات صلح بین فلسطین و اسرائیل از آوریل ۲۰۱۴ به دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی با توقف شهرکسازی و آزادسازی اسیران فلسطینی و سرباز زدن از پذیرش راهحل ایجاد دو دولت (فلسطینی و اسرائیلی) به حالت تعلیق درآمده است.
وبسایت خبری آمریکایی اکسیوس روز گذشته گزارش داد دولت جو بایدن، در حال میانجیگری برای عادیسازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل است.
خبرگزاری رسمی عربستان پیشتر (سوم مارس گذشته) گزارش داده بود که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در پاسخ به سوال مجله آمریکایی "آتلانتیک" گفته بود که کشورش اسرائیل را "دشمن" نمی داند، بلکه این رژیم را به عنوان یک" متحد
بالقوه در بسیاری از زمینه های مشترک منافع " در نظر دارد. اما قبل از رسیدن به این مرحله باید برخی مسائل حل شود، امیدواریم مشکل بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها حل شود."
در سال ۲۰۲۰، کشورهای عربی امارات، بحرین، مراکش و سودان اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کردند.
نظر شما