به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، شبکه خبری راشاتودی دراین باره گزارش داد: درحالی که ترکیه سد راه پیوستن سوئد برای پیوستن به پیمان نظامی آتلانتیک شمالی شده است ، نخست وزیر سوئد در اظهاراتی به اتهامات ترکیه پاسخ و آن را رد کرد.
راشاتودی گزارش داد: آنکارا دولت استکلهم را متهم می کند که به شبه نظامیان کُرد که آنها را جزو گروه های تروریستی می داند، کمک تسلیحاتی می کند، این یکی از موارد مهمی است که ترکیه مخالف پیوستن سوئد به ناتو بوده و تاکنون چراغ سبزی دراین زمینه نشان نداده است.
تارنمای خبری راشاتودی درادامه نوشت: روز چهارشنبه (روز گذشته) هیئت هایی از سوئد و فنلاند در آنکارا مذاکراتی رابرای رفع نگرانی های ترکیه و متقاعد ساختن آنشکور برای پیوستن به ناتو آغاز کردند.
راشاتودی نوشت: درهمین حال «ماگدالنا اندرسون» نخست وزیر سوئد در یک کنفرانس خبری مشترک با «شار میشل» رئیس شورای اروپا در استکهلم گفت که کشورش درمورد فهرستی از شرایط ترکیه برای پیوستن با ناتو با آنکار مذاکره کرده است.
بنابراین گزارش نخست وزیر سوئددر این کنفرانس خبری افزود: تلاش داریم تا برخی ابهامات را رفع کنیم، روشن ساختن ابهامات برای ما آسان است؛ البته، سوئد به سازمان های تروریستی سلاح و پول ارسال نمی کند.
راشاتودی درادامه گزارش داد: درحالی نخست وزیر سوئد بر عدم حمایت مالی و تسلیحاتی کشورش از گروه ای تروریستی تاکید ورزید که طی روزهای اخیر « عمر چلیک » سخنگوی حزب حاکم ترکیه اعلام کرد، آنکار شواهدی در دست دارد که تسلیحات ساخت سوئد در اختیار حزب کارگران کردستان (پ ک ک) قرار دارد.
شرط ترکیه برای پیشرفت روند الحاق فنلاند و سوئد در ناتو
به گزارش ایرنا، ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه درمورد تلاش پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو و نگران یهای آنکارا دراین زمینه گفت: در صورتی که نگرانیهای آنکارا در موضوع اسکان گروههای تروریستی در کشورهای فنلاند و سوئد برطرف نشود، روند الحاق این کشورها به ناتو پیشرفت نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه روز چهارشنبه گفت: ترکیه در جریان نشستی با کشورهای سوئد و فنلاند در آنکارا برای آنها روشن ساخته است که روند عضویت آنها در ناتو نمیتواند بدون رفع نگرانیهای امنیتی آنکارا پیشرفتی داشته باشد.
ابراهیم کالین سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در یک کنفرانس خبری گفت: از نظر ترکیه کشورهای فنلاند و سوئد به گروههای تروریستی مخالف این کشور پناه دادهاند و در صورت عدم برآورده شدن انتظارات ترکیه با عضویت آنها در ناتو مخالفت خواهد شد.
فنلاند و سوئد به مذاکرات با ترکیه ادامه می دهند
درهمین حال وزارت امور خارجه فنلاند روز گذشته (چهارشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۱) اعلام کرد: هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آنها به ناتو به اندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین راستا ادامه دهند.
فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را به ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.
عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تایید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
**۱۳۰۲**
نظر شما