عامل اصلی وقفه در مذاکرات نفع مردم ایران از مزایای کامل اقتصادی است/ نباید مطالبات ایران را تقلیل داد

تهران- ایرنا-وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه آمریکایی‌ها خیلی خوب می‌دانند اگر بخواهند به برجام برگردند باید چه کار کنند، گفت: عامل اصلی مکث در مذاکرات، نفع ایران برای برخورداری از مزایای کامل اقتصادی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، «حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امورخارجه کشورمان در مجمع جهانی اقتصاد که در زوریخ سوییس در حال برگزاری است، طی سخنانی گفت: با عربستان توافق کردیم در سطح مقامات وزارت خارجه یا وزرای خارجه دیدار داشته باشیم.  

امیر عبداللهیان افزود: ما همیشه درها را باز گذاشتیم که هر زمان ریاض مایل بود روابط طبیعی خود را برگرداند، از آن استفاده کند.  

وزیر امور خارجه گفت: در مذاکرات اخیر پیشرفت‌های خوبی داشتیم و حتی توافق کردیم در آینده نزدیک در سطح مقاماتی از وزارت خارجه یا وزرای خارجه دیداری در کشور ثالث یا مکان مورد توافق داشته باشیم لذا پیشرفت‌ها کم ولی خوب بوده است.

وی تاکید کرد: صهیونیست‌ها درباره موضوع هسته ای ایران دروغ پردازی های زیادی می‌کنند اما آمریکایی‌ها خیلی خوب می‌دانند اگر بخواهند به برجام برگردند باید چه کاری انجام دهند.  

امیر عبداللهیان در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد سوییس ادامه داد: بارها اعلام کردیم که در دکترین سیاست خارجی و اعتقادات ما بمب اتم  وجود ندارد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه آژانس بارها اعلام کرده ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و ما الان به نقطه‌ای رسیدیم که اگر طرف آمریکایی واقع بینانه تصمیم بگیرد توافق در دسترس است، تصریح کرد: صهیونیست‌ها توافق در مذاکرات وین را نمی‌خواهند.

وی که در اجلاس داووس با فرید زکریا گفت‌وگو می‌کند، گفت: چرا مساله قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا که قاعدتا مساله‌ای فرابرجامی است برای ایران در به نتیجه رسیدن مذاکرات حیاتی است؛ اگر بخواهم صادقانه بگویم چه چیزی باعث مکث در مذاکرات شده درخواست‌های و مطالبات اقتصادی ما در مسیر تجارت جهانی است و نباید مسئله را به یک موضوع تقلیل داد.

امیر عبداللهیان تاکید کرد: در واقع موضوع قراردادن سپاه در لیست تروریستی آمریکا یک مسئله فرعی است که از طرف لابی اسرائیلی بزرگ‌نمایی شده و اولویت برای ما منافع ملت ایران است.

وی در مورد یمن هم گفت: همه طرف‌های یمنی باید در آینده یمن نقش داشته باشند نه یک گروه و جریان خاص. انصارالله و متحدان در یمن توانستند در مقابل جنگ بایستند. آتش‌بس باید استمرار یابد و محاصره یمن پایان یافته و همه طرف‌های یمنی دور یک میز بنشینند و درباره کشورشان تصمیم بگیرند.

امیر عبداللهیان با تاکید بر اینکه اطلاعات زیادی داریم که صهیونیست‌ها سیاست خارجی آمریکا را به گروگان گرفته‌اند، ادامه داد: ایران حتما گزینه‌های مختلفی روی میز دارد اما مهمترین مساله این است که عوامل فشارهای حداکثری دوره ترامپ از میان برداشته شود.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: اگر آقای بایدن اقدامی در راستای رسیدن به یک توافق خوب و پایدار نکند، ایران حتما گزینه های مختلفی روی میز دارد.

وی با بیان اینکه ۲۰ سال پیش نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی ادعا کرد ایران در کمتر از یک سال به بمب اتمی دست می‌یابد اما ۲۰ سال گذشت و ما بارها گفته‌ایم در سیاست خارجی ما بمب اتم جای ندارد، افزود: بارها آژانس از مراکز ما بازدید و اعلام کرد که ایرانی‌ها به دنبال سلاح نیستند ولی رژیم صهیونیستی حرف تکراری خود را تکرار می‌کند.

امیر عبداللهیان با بیان اینکه ما در برجام به نقطه‌ای رسیدیم که اگر طرف آمریکایی واقع بینانه تصمیم بگیرد توافق در دسترس است، گفت: رژیم صهیونیستی نمی‌خواهد و از این رو چنین داستان‌سرایی‌ها را می‌کند.

وی افزود: ما در جنگ تروریستی سوریه به دولت و مردم این کشور کمک کردیم و اجازه ندادیم تروریست‌ها در آن سرزمین حاکم شوند چراکه اگر داعش امروز در عراق و سوریه حاکم بود جهان شکل دیگری داشت.

همچین در این دیدار امیرعبداللهیان ضمن اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، به تبیین برخی حوزه های اولویت دار آن پرداخت. 

وی با یادآوری ظرفیت‌های ممتاز کشور در حوزه‌های حمل و نقل و ترانزیت منطقه ای و بین المللی و نیز صنایع نفت و گاز کشور، گسترش همکاری و تجارت با کشورهای پیرامونی را اولویت سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران برشمرد.  

وزیر امو خارجه همچنین به اقتضائات بازسازی اقتصاد جهانی پس از کرونا اشاره کرد و ابتکار رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در قطر تحت عنوان "گاز برای بازسازی اقتصاد جهانی در دوره پس از کرونا" را در این راستا دانست و آمادگی ایران برای کار مشترک با مجمع جهانی اقتصاد با هدف شناساندن ظرفیت‌های این ابتکار را اعلام کرد. 

رییس مجمع جهانی اقتصاد نیز با استقبال از دیپلماسی اقتصادی ایران بویژه گسترش تعاملات با همسایگان، به اظهار علاقه مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست داوس ۲۰۲۲ برای گسترش همکاری اقتصادی با ایران را نیز یادآور شد و آمادگی مجمع جهانی اقتصاد برای بررسی پیشنهادات وزیر امور خارجه را  نیز اعلام کرد.

آقای برنده همچنین اظهار امیدواری کرد مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی با هدف احیای برجام به نتیجه مورد نظر برسد و زمینه بهره گیری از توانمندی‌های ایران در احیای اقتصاد منطقه و جهان بیش از پیش فراهم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha