حسین حسین زاده شامگاه جمعه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: این میزان اعتبار با رایزنی نماینده مجلس و خارج از اعتبارات اختصاصی و یا پیش بینی شده در بودجه استانی بوده و از محل اعتبارات ملی برای رفع محرومیت در مناطق روستایی و کمک به طرح های ورزشی، آموزشی، بهداشتی و آبرسانی بوده است.
حسین زاده تصریح کرد: این مبلغ ظرف یک سال و نیم گذشته برای رفع محرومیت و توسعه این شهرستان های حوزه انتخابیه اختصاص یافته است که سهم دوشهرستان لارستان و جویم افزون بر ۵۴۰ میلیارد ریال بوده است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بسیاری از پروژه های مربوط به حوزه های زیربنایی ، بهداشت، فضاهای ورزشی، برق رسانی، آبرسانی و سایر بخش های خدماتی به ویژه در سطح روستاها و مناطق محروم از همین میزان اعتبارات محرومیت زدایی تامین و هزینه شده است.
وی ابراز داشت: بر اساس پیش بینی های انجام شده ۲۰ مدرسه و ۹خانه بهداشت با صرف این میزان اعتبار تنها در شهرستان های لارستان و جویم ساخته و یا مراحل اجرای آنها تکمیل خواهد شد.
وی افزود: عملیات ساخت و تکمیل برخی از پروژهها با اعتبارات اختصاص یافته آغاز شده و مابقی پروژهها نیز در آینده نزدیک انجام میشود.
اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال از محل بودجه نفت به شهرهای جنوبی فارس
نماینده مردم لارستان، گراش، خنج، اوز و جویم در مجلس همچنین یادآورد شد: ظرف دو سال گذشته رقمی افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال از محل بودجه مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت برای شهرستان های حوزه انتخابیه اختصاص یافت.
وی بیان کرد: مبلغ ۲۵۰ میلیار ریال در سال ۱۴۰۰ بود که بخش عمده ای از این اعتبار هزینه شده و به همین میزان اعتبار نیز در اوایل سال جاری به این شهرستان ها اختصاص یافته که بر اساس برنامه تا پایان سال برای برخی طرح های نمیه تمام ورزشی و یا ساخت مدرسه و حوزه بهداشت هزینه خواهد شد.
وی تاکید کرد: البته خیرین و نیک اندیشان خطه لارستان و شهرهای جنوبی فارس همواره یک پای ثابت در اجرای طرح های عمرانی و زیربنایی در منطقه بوده اند و در حوزه ورزش نیز با مشارکت فعال زمینه ایجاد شور و نشاط و امیدواری در منطقه را فراهم می کنند که باید قدر آنها را بیشتر دانست.
او یادآور شد: بدون مشارکت خیرین و نیک اندیشان و همراهی و همدلی مردم در شرایطی که دولت ها همواره با محدودیت های منابع مالی مواجه هستند اجرای طرح های عمرانی در بخش های مختلف ممکن نبوده است.
رئیس کمیه نفت و انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از برنامه های و رویکردهای مهم وزارت نفت در تخصیص این منابع ایجاد شور و نشاط فرهنگی و اجتماعی و امید در بین جوانان به ویژه با اجرای طرح های ورزشی است که به خوبی ظرف دو سال گذشته تاکنون تحقق یافته است.
هشت هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه گازرسانی
این نماینده مجلس همچنین گفت: ظرف سال های گذشته نیز رقمی افزون بر هشت هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه گازرسانی و در سطح شهرها و روستاهای مختلف شهرستان های جنوبی سرمایه گذاری انجام شده که برخی از طرح های مهم در این مناطق یا افتتاح شده و یا آماده بهره برداری است و این مهم همواره یکی از خواسته ها و مطالبات جدی مردم این خطه بوده است.
حسین زاده ابراز داشت: گاز رسانی به شهر بیرم انجام شده است و گازرسانی به عماد شهر و ۱۴ روستای بخش صحرای باغ با رقمی افزون بر یک هزار و ۵۰۰ میلیار ریال آماده افتتاح است و پروژه های گازرسانی به بخش های جویم و بناوریه و روستاهای تابعه آنها نیز با پیشرفت فیزیکی بالا در حال نهایی شدن است.
وی گفت: گاز رسانی به برخی روستاهای شهرستان گراش که همواره از دغدغه ها و خواسته های جدی آنها بوده نیز ظرف همین دو سال گذشته انجام شده است.
تخصیص ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات به پروژه چهارخطه لار-جهرم- بندرعباس
حسین زاده یکی از اقدام های مهم بودجه ای برای اجرای طرح های مهم و کلان در سطح منطقه را تخصیص مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات از طریق ماده ۵۶ از سوی بانک ملی به جاده ملی بار- جهرم و بندرعباس عنوان کرد و گفت: بر اساس اعلام اداره کل راه و شهرسازی مرحله نخست آن هم پرداخت شده است.
وی ابراز داشت: با توجه به پروژه های سنگین حوزه راه در سطح کشور و محدودیت منابع اعتباری دولت استفاده از روش های نوین مالی و فایناس خارجی و به ویژه ماده ۵۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت یکی از اولویت های مهم وزارت راه برای پروژه های بزرگ راهسازی است.
وی افزود: بر همین اساس و با تلاش ها و پیگیری های وافری که برای برای توجیه فنی و اقتصادی و اهمیت محور جهرم - لار - بندر عباس صورت گرفت ، موافقت های لازم برای ورود بانک ملی برای تامین مالی ٢ هزار میلیارد ریالی دراین پروژه طریق انجام شد.
وی با اشاره به روند اجرای طرح چهارخطه لار- جهرم- بندرعباس افزود: ٢٠٤ کیلومتر از طرح احداث باند دوم این محور در حوزه اداره کل راه وشهرسازی لارستان قرار دارد که تاکنون احداث باند دوم در طول ٣٢ کیلومتر از این طرح به اتمام رسیده است .
حسین زاده یادآور شد: هم اکنون با رویکرد حذف نقاط پرحادثه، اجرای باند دوم و ارتقای این محور از حالت دو خطه به چهار خطه در مقاطع پرتصادف و یا دارای تصادف این حوزه، مجموعاً به طول ١٢٢ کیلومتر عملیات اجرایی آن به پیمان رفته و در دست اجرا می باشد.
وی ابراز داشت: بر اساس اعلام مسئولان راه و شهرسازی لارستان از اوایل شروع عملیات اجرایی این پروژه و تا دو سال گذشته حدود ۲۰ کیلومتر این طرح چهرخطه و زیر بار ترافیک رفت.
وی گفت: در طول این دوسال و تا هفته دولت سال جاری ۳۵ تا ۴۰ کیلومتر از این پروژه به اتمام خواهد رسید و زیر بار ترافیک می رود.
وی تصریح کرد: همچنین قرار است تا در آینده ای نزدیک نیز عملیات اجرایی بخشی از محور لار- بندرعباس و با اعتباری افزون بر چهار هزار میلیارد ریال آغاز شود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بدون شک این میزان اعتبارات اگر چه جوابگوی نیازها ، مسایل و مشکلات انباشت شده در منطقه نیست اما در چنین شرایط سخت و خاص اقتصادی، فشار تحریم های ظالمانه و محدودیت های شدید منابع مالی دولت و البته تبعات اقتصادی که کرونا نیز تحمیل کرده قابل تقدیر است.
حسین زاده ،ضعف محسوس زیرساخت ها در حوزه های راه، آب و مخابرات را از عمده چالش ها و مشکلات مردم در شهرستان های چهارگانه لارستان، خنج، اوز و گراش دانست و گفت: ما همچنان معدقدیم که محرومیت مردم این منطقه باحدود ۱۹ هزار کیلومتر مربع و ۱۹ درصد مساحت استان فارس و داشتن بسیاری از ظرفیت ها در بخش های مختلف به خصوص در حوزه انرژی ، معادن و ظرفیت های تاریخی زینبده نیست.
وی بر ضرورت همدلی، همفکری، هم افزایی و همگامی همه نخبگان، دلسوزان، معتمدین ، متنفذین محلی از هر طیف و جناح و منطقه در سطح شهرستان های چهارگانه را راهبرد اساسی برای آبادانی ، رونق و رفع موانع ، چالش ها و محرومیت های منطقه لارستان در شرایط کنونی دانست و گفت: دامن زدن به اختلاف ها و نگاه های تنگ و کوتاه منطقه ای آفت توسعه است.
نظر شما