بنا بر گزارش دریافتی روز شنبه از روابط عمومی استانداری فارس، محمد هادی ایمانیه در دیدار با اعضای کمیسیون انرژی مجلس افزود: فارس دومین استان کشاورزی و اولین استان باغی کشور است و تلاش برای خودکفایی در تولید گندم در سالهای گذشته سبب مصرف منابع آبی این استان شد تا آنجا که امروز این استان در تامین آب مورد نیاز خود در بخش های مختلف با مشکل مواجه است.
وی، با اشاره به سفر نماینده ولی فقیه در فارس به اقلید و تقاضای مردم این شهرستان در خصوص رفع قطعی برق ادامه داد: مردم این شهرستان تقاضا داشتند که قطعی برق با تاخیر انجام شود تا مشکلاتشان در حوزه برداشت گندم برطرف شود. پیشنهاد میشود که خاموشی برق در فارس بر اساس آب و هوای مناطق مختلف این استان و وضعیت کشاورزی اعمال شود.
استاندار فارس، در خصوص وضعیت برق شهرکهای صنعتی استان هم گفت: شهرک صنعتی شیراز امروز تنها با ۱۵ درصد ظرفیت خود کار میکند که با همین میزان ۲۷ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده و چنانچه مسائل و مشکلات بخش آب و برق این شهرک حل شود و کل ظرفیت آن فعال گردد هیچ فرد بیکاری در استان نخواهیم داشت.
ایمانیه افزود: باید برای شبکه فاضلاب در شهرها و استفاده از پساب آن در واحدهای صنعتی اعتبار ویژه در نظر گرفته شود و مکانیزم خاصی برای آن طراحی شود تا مشکل اشتغال ما در شهرکهای صنعتی هم حل شود.
وی، یکی دیگر از مشکلات حوزه آبرسانی در فارس را فرسودگی کانال های انتقال آب دانست و ادامه داد: به عنوان مثال یکی از دلایل لغو انتقال آب سد درودزن به اراضی پایین دستی نیز همین امر بود چرا که عمده آبی که رهاسازی می شد قبل از رسیدن به اراضی پایین دستی در زمین نفوذ می کرد و عملا آب قابل توجهی به کشاورزان نمی رسید.
او افزود: اصلاح شبکه و استفاده از شبکه مدرن آبیاری میتواند از هدررفت حجم قابل توجهی آب جلوگیری کند. شبکه فرسوده توزیع برق و لولههای فرسوده گاز هم سبب هدر رفت این ۲ انرژی میشود و پیشنهاد میکنیم در بودجه ۱۴۰۲ به اصلاح کانالهای آبیاری، شبکههای توزیع برق و لولههای گاز توجه شود تا شاهد هدر رفت انرژی باشیم.
ایمانیه افزود: امروز افزون بر ۹۵ درصد تمرکز خود را بر روی تولید گذاشته ایم و تنها پنج درصد را متوجه اصلاح الگوی مصرف کرده ایم در حالی که باید به سمت کاهش مصرف و افزایش بهرهوری حرکت کنیم.
وی، در خصوص مسئولیت اجتماعی واحدهای صنعتی هم گفت: چه بسیار واحدهای درآمدزا که در کشور و استان وجود دارند اما در مجاورت آنها شهرهایی از داشتن آب آشامیدنی سالم بی بهره هستند.
استاندار فارس، با اشاره به ساخت سدهای متعدد در این استان گفت: با وجود تعدد ساخت سدها اما شبکههای پایین دستی آنها ایجاد نشده و همین مساله باعث شده که سدها به منبعی برای تبخیر آب تبدیل شوند شده که ضرورت دارد هر چه سریعتر تکلیف پروژههای نیمه تمام در این حوزه مشخص شود.
ایمانیه، همچنین از وزارت نفت خواست که با توجه به اینکه در برخی رشتهها افزون بر ۷۵ درصد بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی فارس از استان های مجاور هستند، به احداث یک بیمارستان مدرن در این استان کمک کند.
فرزندآوری در سنجش کارکنان لحاظ شود
بنا بر گزارش دیگری، استاندار فارس در جلسه قرارگاه «جوانی جمعیت» استان با اشاره به بندهای مختلف قانون جوانی جمعیت، اظهارداشت: باید با استفاده از تجربیات پیشکسوتان و اساتید حوزه حمعیت، روش های مختلف تشویق به فرزند آوری در جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
وی لحاظ کردن مولفه «فرزندآوری در سنجش کارکنان» و امتیازات را خواستار شد و افزود: باید از همه امکانات و ظرفیت ها برای تشویق مردم به فرزندآوری استفاده کنیم.
ایمانیه، ارزان سازی درمان ناباروری را از برنامه های جدی قرارگاه جوانی جمعیت دانست و بر احصا تعداد زوج های نابارور و پوشش هزینه های درمان تاکید کرد.
وی در ادامه اضافه کرد: بیمه سلامت موضوع پوشش کامل درمان ناباروری را پذیرفته است و بیمه تامین اجتماعی نیز ان-شاءالله همراهی خواهد کرد.
در این جلسه، عملکرد مراکز بهداشت، ساختار قرارگاه و کمیته های ذیل آن و برخی طرح های تشویقی به فرزندآوری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظر شما