۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۳۵
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84769842
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

چین و روسیه از صدور بیانیه شورای امنیت در مورد میانمار جلوگیری کردند

تهران – ایرنا – چین و روسیه مانع از آن شدند که شورای امنیت سازمان ملل بیانیه ای را به نشانه نگرانی از خشونت و اوضاع بشردوستانه در میانمار و پیشرفت محدود در اجرای یک طرح منطقه ای برای بازگرداندن صلح به این کشور واقع در جنوب شرق آسیا صادر کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نشست شورای امنیت درمورد بحران میانمار بعد از ظهر روز جمعه به صورت مجازی پشت درهای بسته برگزار شد.

زمانی که ارتش میانمار دولت منتخب آنگ سان سوچی را سرنگونی کرد، مدعی شد که انتخابات سراسری که حزب وی در نوامبر ۲۰۲۰ در جریان آن به پیروزی دست یافت، با تقلب گسترده مخدوش شده است.

کودتای میانمار بلافاصله اعتراض های گسترده خیابانی را برانگیخت که با سرکوب نیروهای امنیتی همراه بود و ادامه مقاومت در برابر تسلط ارتش بر میانمار به شرایطی منجر شده است که برخی کارشناسان سازمان ملل از آن به جنگ داخلی یاد کرده اند.

بیانیه مطبوعاتی پیشنهادی انگلیس که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نسخه ای از آن دست یافت، بر نقش محوری آسه آن در تسهیل راهکار مسالمت آمیز بر بحران میانمار تاکید دارد و بر درخواست اعضای شورا در پیگیری مذاکرات با همه طرف های مربوطه در راستای منافع مردم میانمار مهر تائید می نهد.

دیپلمات های شورای امنیت سازمان ملل درحالی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که چین و روسیه با بخش هایی از متن این بیانیه مخالفت کردند.

گروه آسه آن متشکل از ۱۰ عضو اواخر آوریل ۲۰۲۱ یک طرح پنج مرحله ای را در مورد بحران میانمار منتشر کرد.

در این طرح، توقف فوری خشونت، مذاکراه بین همه طرف های مربوطه، میانجیگری فرآیند مذاکره از سوی نماینده ویژه آسه آن، ارائه کمک های بشردوستانه از کانال های آسه آن و دیدار فرستاده ویژه از میانمار برای ملاقات با همه طرف های ذیربط مطرح شده است.

میانمار عضوی از آسه آن است اما تمایلی به اجرای این طرح نشان نداده است. خشونت ها در میانمار ادامه دارد و مذاکراتی با گروه مخالف انجام نشده است.

سوچی به ۱۱ سال زندان و برخورداری از اتهامات بیشتری محکوم شده است که هواداران وی و گروه های مدافع حقوق بشری می گویند به منظور بی اعتبار کردن او و مشروعیت بخشیدن به سلطه گری ارتش بر میانمار انجام شده است.

مقام های آسه آن پیشتر در ماه جاری در پایتخت کامبوج تشکیل جلسه دادند تا اختصاص کمک های بشردوستانه برای میانمار را سازماندهی کنند، اما منتقدان می گویند این هدف به دلایل بحران در میانمار نمی پردازد.

شورای امنیت در بیانیه پیشنهادی همچنین بر لزوم توجه به دلایل بحران در استان راخین در شمال میانمار و ایجاد شرایطی برای بازگشت آوارگان روهینگیایی به این کشور تاکید کرد.

از اوت ۲۰۱۷، بیش از ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی از استان راخین به کمپ های آوارگان در بنگلادش گریخته اند. ارتش میانمار در آن تاریخ عملیاتی را با هدف پاکسازی روهینگیایی ها از این کشور آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha