به گزارش خبرنگار ایرنا، « مهناز سالاروند » روز یکشنبه در حاشیه آیین آغاز طرح غربالگری تنبلی و معلولیت های چشم در خمین در جمع خبرنگاران، افزود: این طرح از ابتدای تیرماه تا پایان سال جاری انجام میشود.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از تجمع والدین در پایگاهها، یکی از والدین با در دست داشتن مدارک شناسایی کودک اقدام به حضور در این مراکز میکند.
سالاروند اظهار داشت: کودکان سه تا ۶ سال در مهدکودک، خانه بهداشت، مساجد و مجتمعهای بهزیستی استان با همکاری ۱۸۰ نیرو غربالگری بینایی میشوند.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان مرکزی گفت: ۵۰ هزار و ۴۴۹ کودک سال گذشته در طرح غربالگری تنبلی چشم معاینه شدند که از این تعداد یک هزار و ۶۶۲ کودک مشکوک شناسایی شدند و از این شمار، ۱۸۱ کودک دچار نقص تنبلی چشم و ۵۷۲ کودک دارای سایر اختلالات بینایی به چشم پزشک معرفی شدند.
سالاروند، بهترین سن برای درمان تنبلی چشم را زیر پنج سالگی عنوان کرد و افزود: در صورتی که اشکال دید کودک قبل از پنج سالگی تشخیص و درمان شود، حتی اگر چشم در این مدت تنبل شده باشد با درمان به موقع بینایی کامل به دست میآید.
وی ادامه داد : هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب افتد، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر میشود، به طوری که پس از هفت تا ۱۰سالگی درمان تاثیر زیادی در بینایی نخواهد داشت.
رئیس بهزیستی خمین نیز در این آیین گفت: چهار هزار و ۸۵۰ کودک سه تا ۶ سال این شهرستان، امسال در چهار مرکز مثبت زندگی و مراکز سیار روستایی غربالگری تنبلی چشم میشوند.
جواد حمزه لو افزود: طرح غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم چهار هزار و ۸۰۰ کودک نیز پارسال در خمین اجرا شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح ۷۹ کودک دارای اختلالات بینایی شناسایی و به مراکز بینایی سنجی شهرستان معرفی شدند.
طرح غربالگری تنبلی چشم از سال ۷۴ در سازمان بهزیستی کشور آغاز شده و هر ساله به صورت همزمان در سراسر کشور اجرایی میشود.
نظر شما