۲۲۰ خانه سیل‌زدگان بیرم لارستان در حال بازسازی است

لارستان- ایرنا- فرماندار ویژه لارستان تاکید کرد: هم اینک ۲۲۰ واحد مسکونی که در سیل دیماه سال ۱۴۰۰ در بخش بیرم دچار تخریب و آسیب شده بود در حال بازسازی است که در این میان، برخی واحدها تا مرحله سقف و دیوارچینی هم پیش رفته است.

به گزارش ایرنا، داریوش دهقان در بازدید روز یکشنبه بهمراه حسین حسین زاده نماینده مردم در مجلس شوری اسلامی از بخش سیل زده بیرم اظهار داشت: برخی از صاحبان این واحدهای مسکونی حتی تا دو قسط اولیه خود برای هر واحد مسکونی را هم دریافت کرده اند.

وی تصریح کرد: ۱۸۶ واحد نیز تا مرحله نقشه برداری و پی ریزی پیش رفته که با شروع عملیات اجرایی از سوی این افراد و تشکیل پرنده اقدام به دریافت تسهیلات بانکی خواهند کرد.

دهقان یادآور شد: یکی از وعده های داده شده در خصوص تامین سیمان و مصالح ساختمانی و میلگرد رایگان برای بازسازی خانه های تخریبی و همچنین صدور پروانه ساخت رایگان و آواربرداری زودهنگام خانه ها و تامین برخی اقلام و لوازم خانگی در هنگام بروز سیل از سوی مسئولان استانی و ملی بود که بخش زیادی از این وعده ها تحقق یافته است.

وی بیان کرد: در زمینه تامین لوازم خانگی تاکنون در دو مرحله کمک های ارسالی از سوی بنیاد برکت و نهادهای حایتی به سیل زدگان تحویل داده شده است

او تصریح کرد: تاکنون و بر اساس اعلام مدیریت بحران استانداری فارس رقمی افزون بر ۲۷۰ میلیارد ریال انواع لوازم خانگی به مناطق سیل زده جنوب فارس تحویل شده که بخش عمده ای از این محموله های کمکی به مردم و افراد مشمول در شهر بیرم بوده است.

فرماندار لارستان افزود: یکی از دغدغه های مردم سیل زده همچنین تاخیر در اعطای وام بلاعوض است که در این راستا و با هماهنگی های انجام شده و با توجه به میزان پیشرفت کاری ساختمان ها این وام ها هم به سیل زدگان پرداخت خواهد شد؛ میزان وام بلاعوض در شهر ۶۰۰ و در روستاها نیز ۵۰۰ میلیون ریال است.

وی گفت: در زمینه تامین سیمان رایگان و میلگرد هم موضوع با رایزنی نماینده مجلس، استاندار و مسئولان استانی در حال نهایی شدن است و بر اساس آخرین بررسی ها این مشکل هم تا دو هفته آینده مرتفع خواهد شد.

وی در زمینه تامین آب بیرم از سد سلمان هم گفت: موضوع با جدیت در حال پیگیری است و یکی از اولویت های اساسی مدیریت اجرایی استان و شهرستان لارستان تامین آب شرب سالم برای شهر بیرم و سایر مناطق و شهرهای جنوبی فارس از طریق سد سلمان است.

دهقان یادآور شد: همچنین تامین آب بیرم در کوتاه مدت در دستور کار قرار گرفته و با نصب چهار دستگاه آب شیرین کن مشکل آب آشامیدنی این منطقه نیز حل خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد: مبلغ ۵۰ میلیارد ریال هم از محل اعتبارات سیل برای بازسازی مرکز جامع سلامت بیرم و بیمارستان این شهر که در اثر وقوع سیل دچار آسیب شده بود اختصاص یافت که تاکنون مبلغ ۱۰ میلیارد ریال آن به شهرستان ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: البته پس از وقوع سیل منطقه بیرم و شهرستان لارستان به خوبی در کانون توجه مسئولان و نهادهای مختلف در سطح استان و ملی قرار گرفت و در سایه همین توجهات اقدام های خوب و ماندگاری برای شهرستان در حال رقم خوردن است.

۲۲۰ خانه سیل‌زدگان بیرم لارستان در حال بازسازی است

نماینده مردم شهرستان های پنج گانه لارستان، اوز، گراش، خنج و جویم در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید و در جمع سیل زدگان گفت: کارها و اقدام های خوبی در بخش های مختلف به ویژه در زمینه ساخت واحدهای مسکونی و بازسازی و تامین اقلام و لوازم خانگی در بخش بیرم انجام شده و تا حدودی آرامش نسبی حاکم شده است.

حسین حسین زاده تصریح کرد: وعده های داده شده تا حصول نتیجه کامل همچنان در دستور و اولویت کار قرار دارد و موضوعات و مسایل سیل زدگان با جدیت در سطح استان و ملی پیگیری خواهد شد.

او بیان کرد: با وجود محدودیت ها و شرایط خاص اقصادی اما دولت و مدیریت اجرایی استان با تمام توان و با انگیزه در کنار سیل زدگان هستند و تاکنون از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده اند.

این نماینده مجلس افزود: باید بتوان با حفظ وحدت و همدلی و با نیازسنجی درست و تلاش و خدمت جهادی و صادقانه زمینه رضایتمندی مردم به ویژه  در سطح روستاها و مناطق محروم را فراهم کنیم.

سیل روزهای ۱۲و ۱۳دیماه ۱۴۰۰ رقمی افزون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به شهرهای جنوبی فارس خسارت مالی وارد کرد که از این میزان افزون بر هفت هزار میلیارد ریال آن مربوط به شهرستان لارستان است.

سیل همچنین به بیش از ۲هزار واحد مسکونی در شهرستان های جنوبی فارس به ویژه لارستان(بیرم) ، لامرد، گراش، اوز و مُهر خسارت زد و پنج نفر را در این استان به کام مرگ کشاند.

مسئولان و اعضای شورای اداری لارستان علاوه بر بررسی مشکلات مردم سیل زده شهر بیرم، از روستاهای و آبادی های این بخش نیز بازدید کردند و از نزدیک در جریان مشکلات و مطالبات جدی انها قرار گرفتند.

مهمترین نیازمندی‌های این روستاها شامل آسفالت کوچه‌ها و معابر، احداث پارک، ساخت سالن ورزشی و زمین چمن مصنوعی، ارتقا ، احداث راه دسترسی، تامین آب مورد نیاز ، تعیین و تکلیف اراضی ملی و کشاورزی ، اختصاص خطوط ثابت تلفن، اعطای وام و ایجاد زیرساخت ها به ویژه در حوزه مسایل فرهنگی و احداث کتابخانه بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha