خبر فوری: رفع فیلترینگ

برداشت رطب نوبرانه آل مهتری از نخلستان های هرمزگان آغاز شد

بندرعباس- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: برداشت رطب نوبرانه آل مهتری از نخلستان های استان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود گرگیج روز دوشنبه در حاشیه بازدید از روند برداشت خرما در نخلستان های شرق هرمزگان افزود: برداشت رطب از اوایل خردادماه با رقم ال مهتری در میناب آغاز می شود و آذرماه با رقم پیام در حاجی آباد پایان می یابد.

وی پیش بینی کرد: امسال ۱۶۰ هزار تن محصول خرما از ۳۷ هزار و ۸۹۸ هکتار نخلستان های زیرکشت هرمزگان برداشت شود که در مقایسه با پارسال پنج درصد افزایش دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان ابرازداشت: امسال ۳۰ هزار تن خرما به ارزش ۴۰ میلیون دلار به کشورهای آسیای میانه، روسیه، کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان میناب نیز گفت: این شهرستان با ۱۲ هزار هکتار نخلستان، بیشترین سطح زیرکشت خرما را در هرمزگان دارد.
ناصر نورزاده افزود: شهرستان میناب نخستین منطقه کشور است که برداشت رطب نوبر در آن آغاز شده است.

در کشور ایران بیش از ۲۰ استان به تولید انواع خرما و عرضه در بازار فعالیت دارند که بیشتر تولید کنندگان در جنوب کشور قرار دارند. استان‌های فارس و هرمزگان نیز از تولید کنندگان اصلی خرمای ایرانی به حساب می‌آیند.

میزان تولید خرما در جهان حدود ۷.۵ میلیون تن در سطح ۱.۱ میلیون هکتار نخلستان با متوسط عملکردی معادل ۶ ‌هزار و ۸۳۴ کیلوگرم است؛ مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی ۱۰ تولیدکننده برتر خرما در جهان هستند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیرکشت را در اختیار دارند.

متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما بیش از یک کیلوگرم برآورد شده که البته این شاخص در ایران بین هفت تا ۱۰ کیلوگرم است.

استان هرمزگان با ۳۷ هزار هکتار نخلستان زیرکشت و تولید ۱۶۰ هزار تن خرما در سال رتبه چهارم تولید خرما و رتبه سوم سطح زیرکشت را در کشور دارد.

«کلک سرخ»، «هلیلی»، «مرداسنگ»، «برهی» و «پیارم» از ارقام مرغوب خرما در هرمزگان است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha