به گزارش روز سه شنبه ایرنا، تارنمای تلویزیون «ت. اف ۱» فرانسه در گزارشی در این باره نوشت نخستین کشوری که تحت تأثیر توقف صادرات گندم اوکراین قرار گرفت، اریتره در شرق آفریقا با وابستگی ۱۰۰ درصدی به صادرات گندم از روسیه و اوکراین است. پس از آن ارمنستان و مغولستان با واردات بیش از ۹۹ درصدی قرار دارند و آذربایجان و بلاروس با وابستگی بیش از ۹۵ درصد هم در ردههای بعدی قرار میگیرند.
این گزارش حاکی است، مراکش، کشورهای حوزه صحرا در آفریقا و کشورهایی در خاورمیانه نیز در رتبههای بعدی متاثر شدن از بحران غذایی موجود قرار دارند. لبنان تا حدودی این ضعیت را پیش بینی و خود را برای واردات گندم به هند نزدیک کرده بود اما چند روزی است که مقامات هند هرگونه صادرات گندم را ممنوع کرده اند. دلیل این ممنوعیت خشکسالی بی سابقه ای در هند عنوان شده است.
«آنا کرتی» استاد اقتصاد در مرکز پاریس دوفین، معتقد است: سایر کشورها که «منابع جایگزین» دارند و یا مانند فرانسه از «تولید ملی قابل توجه» برخوردارند، به طور اجتناب ناپذیری با افزایش قیمت گندم مواجه خواهند شد.
به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و امروز در حالی چهارمین ماه خود را میگذراند ;I دورنمای اقتصاد جهان بر اثر این جنگ و تحریمهای شدید غرب علیه روسیه به عنوان یکی از منابع اصلی تامین انرژی و غلات، بشدت تیره و تاریک شده است.
نظر شما