به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محمدرضا میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران عقد قرارداد با دو مرکز جدید را در راستای تقویت رویکرد دولت سیزدهم نسبت به جوان سازی جمعیت و فرزندآوری برشمرد و افزود که این دو مرکز یکی از در ساری و دیگری در قائمشهر واقع است.
پیش از این نیز دو مرکز درمان ناباروری یکی در ساری و دیگری در بابل طبق تعرفه بیمه سلامت به زوج های جوان نابارور خدمات می دادند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با اظهار این که این مجموعه بیمه ای به صورت ویژه ۹۰ درصد هزینههای درمان ناباروری زوج های جوان را پرداخت میکند ، گفت : بیمه سلامت تا سقف ۵۰ میلیون تومان در سه مرحله در یک سال به زوج های جوان نابارور کمک درمانی ارائه می دهد.
وی با اظهار این که پارسال ۱۶۰ زوج نابارور با برخورداری از پوشش بیمه سلامت به دو مرکز طرف قرارداد در استان مراجعه کرده بودند ، توضیح داد : البته برخورداری از پوشش بیمه سلامت دارای شرایط سنی است به این معنی که سن بانوان باید حداکثر ۴۹ سال باشد ولی برای مردان محدودیت سنی وجود ندارد.
ضرورت درمان تخصصی در مسیر نظام ارجاع
میرزایی کاهش بار هزینه درمان را مهم ترین هدف شرکت های بیمه ای از جمله بیمه سلامت برای شهروندان برشمرد و از شهروندان مازندرانی خواست تا برای تحقق این هدف درمان های تخصصی خود را از مسیر نظام ارجاع با مراجعه به پزشکان خانواده انجام دهند.
وی گفت : دولت برای هموار نگه داشتن مسیر نظام ارجاع و خدمات دهی مطلوب پزشکان خانواده به شهروندان تمامی تلاشش را از جمله با پرداخت بموقع مطالبات پزشکان خانواده انجام می دهد و انتظار می رود مردم نیز با انتخاب مسیر نظام ارجاع برای درمان های تخصصی ، هزینه اضافی و سنگین متقبل نشوند.
نظام ارجاع یکی از مراحل تکمیلی ارائه خدمات درمانی به مردم از سوی پزشکان خانواده است به این معنی که شهروندان اگر نیاز به درمان تخصصی داشته باشند می توانند با مراجعه به پزشک خانواده خود برگه ارجاع برای ویزیت شدن توسط پزشکان متخصص دریافت کنند. افرادی که برگه ارجاع می گیرند اگر تحت پوشش نهادهای حمایتی باشند از پرداخت ویزیت به پزشکان متخصص همانند پزشکان خانواده معاف هستند و بقیه شهروندان هم تنها اندکی از مبلغ ویزیت را پرداخت می کنند.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با اظهار این که دولت با حمایت بی نظیرش در پرداخت بموقع و به روز مطالبات مراکز و موسسات درمانی بویژه بیمارستان ها و پزشکان خانواده اهتمام ویژه در حمایت از شهروندان دارد، گفت : یکی از مزیت های نظام ارجاع علاوه بر معاف شدن از هزینه های سنگین ، تکمیل شدن پرونده الکترونیکی سلامت خانواده ها است.
وی افزود : اکنون پزشکان خانواده در مازندران همانند کارمندان ۸۰ درصد دستمزدشان را طبق قرارداد ابتدای هر ماه دریافت می کنند و ۲۰ درصد باقی مانده نیز پس از ارائه اسناد و مدارک به آنان پرداخت می شود و با توجه به الکترونیکی شدن نسحه نویسی و شکل گیری پرونده الکترونیکی سلامت ، مطالبات باقی مانده هم تقریبا به روز شده است.
میرزایی با اعلام این که بیمه سلامت پارسال یکهزار و ۸۵ میلیارد تومان برای یک میلیون ۷۰۰ هزار بیمه شده در استان هزینه های مختلف درمانی و دارویی پرداخت کرد ، گفت : ۸۴۰ میلیارد تومان از این هزینه ها مربوط به خدمات بستری و بقیه برای پزشکان خانواده بود.
نسخهنویسی الکترونیکی ۹۵ درصدی
وی در باره نسخهنویسی الکترونیکی در مازندران نیز گفت: طبق بررسی های صورت گرفته در حال حاضر علاوه بر این که همه پزشکان خانواده استان این طرح را به درستی انجام می دهند ، سه هزارو ۳۰۰ پزشک در استان نیز با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند و شهروندان می توانند با مراجعه به این پزشکان طرف قرار داد از مزایای بیمه تحت نسخه الکترونیکی استفاده کنند.
او افزود: از ۱۲ تا ۱۳ هزار نسخه پزشکی که روزانه در استان صادر می شود ، فقط کمتر از پنج نسخه کاغذی است که علت صدور آنها هم مشکلات قطعی برق و یا مشکل سرعت اینترنت است که البته پس از رفع اشکال نسخه های کاغذی باید در سامانه ثبت شود.
میرزایی با توضیح این که تمامی پزشکان خانواده در مازندران طرف قرارداد با بیمه سلامت بوده و امکان نسخه نویسی الکترونیکی را دارند ، گفت : شهروندان حتما ابتدا به پزشک خانواده خود مراجعه کنند و سپس با دریافت برگ ارجاع نزد پزشکی متخصصی بروند که طرف قرارداد هستند و نرم افزار نسخه الکترونیکی را در اختیار دارند.
طرح نسخهنویسی الکترونیکی افراد زیر پوشش بیمه سلامت در سطح همه پزشکان عمومی ،پزشک خانواده ، متخصص و فوق تخصص ، پزشکان بیمارستان ها و کلینک ها از اول دی سال گذشته اجباری و نسخه پیچی کاغذی برچیده شد.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با اعلام این که اکنون ۲ هزار و ۶۰ موسسه و مرکز درمانی و طرف قرار داد با بیمه سلامت در استان به صورت کامل شرایط دریافت نسخه الکترونکی پزشکان را دارند، گفت که ۵۰۰ داروخانه از این تعداد با بیمه به صورت قطعی خدمات دارویی را با نسخه های الکترونیکی می پیچند.
میرزایی با بیان این که بر اساس مصوبه ساکنان مناطق کم برخوردار، آسیب پذیر و حاشیه نشین زیر پوشش رایگان بیمه سلامت قرار میگیرند، گفت: تا کنون ۳۵هزار نفر از این افراد تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند و همسو با این رویکرد دولت ، ۶۴ دفاتر پیشخوان و ۱۸ نمایندگی بیمه سلامت در شهرستان های استان مازندران آماده ارائه خدمت ثبت نام برای تحت پوشش قراردادن بیمه رایگان سلامت متقاضیان هستند.
نظر شما