به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ دوم پاسدار محمد امین ذاکری روز سه شنبه در جلسه هماهنگی و برنامهریزی برگزاری مراسم بزرگداشت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد که در فرمانداری شهرستان قشم برگزار شد، افزود: خوشبختانه با فروکش کردن ابتلا به ویروس کرونا، این مراسم ها با حضور گسترده قشموندان و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سراسر جزیره برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: نخستین مراسم بزرگداشت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) شامگاه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ از سوی دفتر امام جمعه، سازمان منطقه آزاد، شهرداری و بسیج شهرستان قشم در مسجد النبی(ص) شهر قشم برگزار می شود.
معاون فرهنگی سپاه قشم توضیح داد: دومین مراسم که از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامه ریزی شده غبار روبی گلزار شهدا است که این مراسم با حضور مسوولین شهرستان قشم در ساعت ۹ صبح روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ در گلزار شهدای گمنام و شهدای شهر قشم برگزار خواهد شد.
سرهنگ دوم پاسدار ذاکری اضافه کرد: سومین مراسم این ایام دیدار مسوولین ادارات با امام جمعه شهرستان قشم است که این مراسم با برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی فرمانداری ساعت ۱۰ صبح روز ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ انجام می شود.
وی برگزاری همایش «استقلال و استکبار ستیزی از منظر امام خمینی(ره)» را چهارمین برنامه مراسم بزرگداشت سی و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) عنوان کرد و افزود: این مراسم روز ۱۴ خرداد جاری از سوی بسیج و شهرداری لافت در محوطه پایگاه بسیج این شهر برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی سپاه قشم برنامه های شهرداری ها و بخش های مختلف شهرستان قشم را در اجرا و برگزاری مراسم سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و قیام خونین ۱۵ خرداد تشریح کرد و گفت: پنجمین برنامه گرامیداشت این مناسبت ها شامگاه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ از سوی بخشداری حرا در روستای باسعیدو جزیره قشم برگزار می شود.
وی اعلام کرد: ششمین مراسم سالگرد امام روح الله(ره) ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه شامگاه ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ از سوی بخشداری مرکزی شهر رمکان در این شهر برگزار خواهد شد.
سرهنگ دوم پاسدار ذاکری اظهار داشت: هفتمین برنامه گرامیداشت این مناسبت ها نیز شامگاه ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه از سوی بخشداری شهاب در شهر سوزا برگزار می شود.
وی افزود: همچنین به مناسبت گرامیداشت قیام تاریخی ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ برنامه گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این روز بزرگ شامگاه ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه از سوی بخشداری مرکزی شهر درگهان در این شهر برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی سپاه قشم برگزاری مراسم گرامیداشت این دو مناسبت ملی و تاریخ در تمامی مساجد و بقاع متبرکه شهرستان قشم در شب ۱۴ و ۱۵ خرداد، قرائت قرآن در مساجد، برگزاری مسابقات شب شعر در رثای خورشید از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم با همکاری شهرداری، تولید محتوای رسانه ای در فضای مجازی از سوی پایگاه های مقاومت بسیج قشم، استفاده از ظرفیت نماز جمعه، برگزاری ایستگاه صلواتی و فضاسازی محیطی را از اهم برنامهها برای گرامیداشت این ایام برشمرد.
وی با بیان اینکه جهاد تبیین و ضرورت انتقال و تبیین صحیح گفتمان و آرمانهای انقلاب اسلامی به نسل جوان و نوجوان در مقابل تحریفهای دشمنان از مهمترین و تاثیرگذارترین وظایف در برهه زمانی حساس کنونی است، خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت مناسبتهای ۱۴ و ۱۵ خرداد در این زمینه شد.
به گزارش ایرنا، حضرت امام خمینی (ره) در روز یک مهر سال ۱۲۸۱ در شهرستان خمین از توابع استان مرکزی در خانواده ای اهل علم و هجرت و جهاد چشم به جهان گشود و در روز ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۸ به ملکوت اعلی پیوست.
در قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، مردم شهرستانهای ورامین و پیشوا با اطلاع از دستگیری امام راحل پای پیاده و کفن پوش به سمت تهران به حرکت در آمدند در این مسیر هفت تن از جوانان این دیار به نامهای سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ، معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی در پل تاریخی باقرآباد این شهرستان به دست نیروهای رژیم شاهنشاهی به شهادت رسیدند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما