سید عادل عربی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از وظایف و اولویت های حفاظت محیط زیست پایش فصلی وضعیت واحدهای خدماتی و صنعتی از منظر زیست محیطی است که در صورت رویت مشکلات، اخطاریه برای واحد صادر می شود.
وی ادامه داد: پایش فصلی به سه صورت حضوری، آنلاین و آنالیز مستقیم خروجی پساب و دودکش ها صورت می گیرد و در صورت احراز وجود آلودگی زیست محیطی نسبت به رفع آن به مدیر واحد آلاینده اخطار لازم داده می شود.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: به دنبال صدور اخطاریه، بازه زمانی مشخصی برای خرید و استفاده از دستگاه و تجهیزات مورد نیاز و رفع آلودگی در نظر گرفته و در صورت رفع نکردن آلودگی برای واحد متخلف پرونده تشکیل می شود.
عربی اضافه کرد: همچنین واحد صنعتی و خدماتی متخلف به عنوان آلاینده محیط زیست معرفی شده و عوارض آلایندگی از آن دریافت می شود.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد محیط زیست تاکنون خودداری از تعطیلی واحدهای آلاینده و تلاش برای اقناع مدیران واحد برای رفع آلایندگی بود هر چند این رویکرد تاکنون به معنای واقعی نتیجه مثبت و موثری در پی نداشته است.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: با توجه به تاکید استاندار همدان بر ضرورت توجه به سلامتی مردم از این پس واحدهای متخلف در صورت استمرار آلایندگی و بی توجهی به اخطارهای زیست محیطی به مرجع قضایی معرفی می شوند.
عربی ادامه داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته عمده واحدهای آلاینده موجود در استان همدان آلاینده هوا و دارای گازهای آلاینده و گرد و غبار ناشی از فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه واحدهای آلاینده ناشی از پسماند و فاضلاب شمارشان نسبت به آلاینده هوا کمتر است اضافه کرد: خروجی و دودکش واحدها بر اساس استاندارهای پیش بینی شده در زمینه گرد و غبار و گازهای آلاینده از جمله مونوکسید کربن و دی اکسیدگوگرد بررسی می شود.
پایش وضعیت واحدهای خدماتی به صورت فصلی و سه ماه یکبار در استان همدان صورت می گیرد.
نظر شما