۱۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۰۱
کد خبرنگار: 5202
کد خبر: 84774325
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مظفری: کدام آمار گفته داوری ایران از بوندسلیگا بهتر است؟/ سیگنال اشتباه ندهید

تهران- ایرنا- کارشناس داوری فوتبال کشورمان گفت: برخی‌ به داوران سیگنال اشتباه می‌دهند و این باعث می‌شود در مسیر غلط گام برداریم. از سویی دیگر آمارهایی را منتشر می‌کنند که طبق آن عملکرد داوری ایران از آلمان بهتر بوده که این خود جای تعجب دارد و باید پرسید معیار چنین گزارش‌هایی چیست؟

نوید مظفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص شرایط داوری فوتبال ایران، اظهار داشت: واقعیت این است تا چیزی نکاریم،‌ انتظار درو هم نباید داشته باشیم، اما برخی دوستان فکر دیگری دارند که خودشان هم باید پاسخگو باشند. سئوال من این است در طی سالیان اخیر برای داوری چه کرده‌ایم که الان انتظار داریم قضاوت‌های بی‌نقص و ایده‌آل ببینیم؟

وی ادامه داد: از نظر آموزش بیایند و گزارش بدهند که چه اقدام شایسته و درخور توجهی صورت گرفته که موجب ارتقای دانش و سطح فنی داوران فوتبال ایران شود. متاسفانه برخی‌ها مسایل داوری را به حوزه مالی مرتبط می‌کنند اما همه چیز پول نیست. ما داوران بسیار خوبی داریم که اگر دیده شوند در سال‌های آتی یکی از چهره‌های موفق فوتبال خواهند شد اما متاسفانه مشکل اینجاست که با رفتارها و تصمیم‌های غلط این داوران جوان، مستعد و آینده‌دار را فراری می‌دهیم و آنها علی‌رغم میل باطنی و عشقی که به این کار دارند، فوتبال را رها کرده و به دنبال کار دیگری می‌روند. 

این کارشناس داوری فوتبال ایران تصریح کرد:‌ در حوزه امکانات و تجهیزات به جرات می‌توان گفت صفر هستیم،‌ کل داوری ما به یک لباس ختم می‌شود آنهم با آن شرایطی که شان و منزلت داوری زیر سئوال می‌رود. در آلمان در دوره‌های مشخص و معینی، به همه داوران یک بسته کامل از لوازمی که یک داور نیاز دارد به آنها اهدا می‌شود و در همه این موارد شان و شخصیت این داوران را حفظ می‌کنند. دوره‌های آموزشی و مسایل پیرامونی را هم باید ملاک قرار دهیم اما بازهم می پرسم در همین ۸ ماه گذشته ما واقعا چه کرده‌ایم؟ ما برای داوری برنامه‌ای نداریم، باید اهداف کوتاه و بلند مدت برای داوری ایران تعریف شود اما متاسفانه تمام برنامه‌های ما معطوف به کارهای مقطعی شده و هیچ طرح و برنامه‌ای که ما را دلخوش به آینده کند، نداریم.

مظفری: کدام آمار گفته داوری ایران از بوندسلیگا بهتر است/ سیگنال اشتباه ندهید

مظفری تاکید کرد: یکی از فاکتورهای مهم برای داوری، شجاعت است و اگر داوری، این مولفه مهم را نداشته باشد دچار مشکل می‌شود. ما داوران بسیار خوب و جوانی داریم که از این فاکتور به خوبی بهره برده و این توانایی را دارند که در سطح اول فوتبال ایران و حتی فراتر از آن هم مطرح شوند. تا همین چندسال پیش داورانی را داشتیم که اسمشان از تیم‌ها و باشگاه‌های فوتبال ایران بزرگتر بود و به جرات می‌توان گفت اسم همین داوران، بازی را کنترل می‌کرد. داورانی مثل اصفهانیان،‌ ترکی، مرادی، رحیمی‌مقدم،‌ممبینی یا جلال مرادی و افرادی از این دست را داشتیم که با قضاوت‌های خوب خود بازی را مدیریت می‌کردند. حتی اگر این داوران اشتباه هم می‌کردند بازهم تیم‌ها و بازیکنان واکنشی نشان نمی‌دادند چراکه نام داور اعتبار داشت و کسی جرات نداشت حرفی بزند اما الان از آن داوری چه چیزی برای ما باقی مانده است؟  

وی ادامه داد: این یک واقعیت است که کمیته داوران ما بر خلاف آئین‌نامه فیفا عمل می‌کند، در قانون به صراحت آمده که رئیس و ارکان کمیته داوران نباید با تشکیلات فوتبالی ارتباط داشته باشند اما همین الان افرادی را داریم که به عنوان رئیس هیات مشغول به کار بوده و فعالیت می‌کنند. در بهترین حالت این مسایل ایجاد شائبه می‌کند و حرف و حدیث به همراه دارد. اگر آن داور در قضاوت خود اشتباهی را سهوا مرتکب شود بدون شک متولیان داوری ایران زیر سئوال می‌روند که چرا برای فلان استان و تیم، این داور انتخاب شده است؟ 

او در مورد عملکرد داوری و نتایجی که در لیگ به دست می‌آید هم تاکید کرد: باید به یک نکته مهم توجه داشت، هیچ تیم و باشگاهی فقط با عملکرد داوری سقوط یا صعود نمی‌کند و در بروز چنین اتفاقی مجموعه‌ای از عوامل دخیل هستند. اشتباهات فردی، تصمیم‌گیری‌های غلط کادر فنی، تعویض‌های اشتباه، از دست دادن موقعیت‌های مسلم گلزنی و مجموعه‌ای از این موارد در نتیجه‌گیری یا عدم موفقیت یک تیم تاثیر به‌سزایی دارد و نمی‌توان و نباید همه اتفاقات را بر سر داور خراب کرد. به دلیل رفتارهای غلطی که در چند سال اخیر شاهد بودیم جایگاه داوری فوتبال ایران به شدت پائین آمده و باید دوباره داوری را به آن جایگاهی که در خور شان و نام آن است،‌بازگردانیم. 

مظفری: کدام آمار گفته داوری ایران از بوندسلیگا بهتر است/ سیگنال اشتباه ندهید

کارشناس داوری فوتبال ایران در مورد VAR گفت: باید این مساله به شکلی حل شود،‌ اگر همین امروز هم این کار را آغاز کنیم حداقل ۲ فصل زمان می‌برد تا بتوانیم تمهیدات لازم را فراهم کنیم. این سیستم در اختیار فیفا است و شرکت‌هایی می‌توانند در این راستا اقدام کنند که تایید این نهاد بین‌المللی فوتبال را داشته باشند. البته این موضوع چیز عجیبی نیست چراکه کل این تکنولوژی به تعدد دوربین‌های مختلف، جانَمایی درست و نرم‌افزای منتهی می‌شود که قابل انجام است اما اگر خارج از بحث فیفا دنبال شود، حتی می‌تواند با تعلیق فوتبال ایران هم همراه شود. 

وی ادامه داد: یک باشگاه در ایران به دنبال انجام این‌کار بود، حتی اگر این مساله به صورت آفلاین هم انجام شود طبعاتی دارد که باید به آن توجه داشت. شاید برخی از دوستان فکر کنند با آمدن VAR در فوتبال ایران همه مشکلات حل خواهد شد اما اینچنین نیست چراکه در مواردی شاهد بودیم حتی با این تکنولوژی، داوران بازهم اشتباه کرده‌ و تصمیم‌های نادرستی را گرفتند.

مظفری تصریح کرد: حضور برخی از داوران در فضای مجازی و ترسی که آنها از حاشیه‌های موجود دارند باعث شده تمرکز داوران از بین برود و شاهد تصمیم‌های اشتباه باشیم، از سویی دیگر برخی مواقع آمارهایی مطرح می‌شود که واقعا جای تعجب دارد به عنوان مثال چندوقت پیش آماری را مطالعه می‌کردم که در آن مواردی مطرح شده که واقعیت نداشت. در آن آمار گفته شده بود تعداد اشتباهات داوری ایران از فوتبال آلمان کمتر است که این صحیح نیست. شاید آنهایی که این آمار را نوشته باشند یک اشتباه داوری را در یک بازی با اشتباه همان داور برای تیم حریف را  ِیر به ِیر قلمداد کرده و به قول خودشان داور با این دو تیم بی‌حساب شده است. بدون شک این یک آمار اشتباه بوده و محال است که داوری ایران برتر و بهتر از قضاوت داوران در بوندس‌لیگا باشد.

مظفری: کدام آمار گفته داوری ایران از بوندسلیگا بهتر است/ سیگنال اشتباه ندهید

او گفت: مساله دیگر این است که نباید از اشتباهات داوری حمایت کرد چرا که در چنین شرایطی مسیر اشتباهی را به داوران فوتبال ایران و اهالی این ورزش یاد می دهیم. بارها شاهد بوده‌ایم که در یک صحنه ورزشی، نظرهای مختلف و متعدد منتشر شده که این خوب نیست. اگر به هر دلیل به یک داور سیگنال اشتباه بدهیم او را در مسیر غلط راهنمایی و هدایت می‌کنیم که عاقبت خوب و خوشی ندارد و نباید این مساله در فوتبال ما رخ دهد. 

وی ادامه داد: برخی از داوران هم در زمین بازی خیلی زود تصمیم می‌گیرند و با سوت‌های عجولانه به نوعی برای خود مشکل ایجاد می‌کنند که این مساله نیز نیازمند درایت و مدیریت کردن است اما همچنان اعتقاد دارم داوران بسیار خوبی داریم که هم مستعد هستند و هم می‌توانند برای خود جایگاه و اسم و رسمی پیدا کنند.

به اعتقاد این کارشناس داوری فوتبال کشورمان بهترین راه این است که کمیته داوران به محض اشتباه یک داور و قبل از آنکه فرد یا گروهی اظهار نظر کنند، در این خصوص وارد عمل شده و با بررسی به موقع و واکنش مناسب، در رد یا تایید آن اشتباه اقدام کند. این مساله خود می‌تواند نقش به سزایی در رشد و توسعه داوری فوتبال ایران داشته باشد و باید به این مسایل توجه داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha