به گزارش ایرنا، فرهاد عرب پور روز پنجشنبه در بازدید از روستاهای آلوده و دارای مخاطرات مین در شهرستانهای کردستان اظهار داشت: هدف از برگزاری پروژه آگاهی رسانی در برابر مخاطرات مین، پاسخ به بعضی آثار به جا مانده از جنگ در پنج استان غربی کشور است که این آموزشها توسط مربیان و رابطان مین، براساس سرفصلهای تدوین شده به همراه وسایل کمک آموزشی، پوستر، بستههای بهداشتی و لوازم التحریر به جوامع هدف ارائه می شود.
وی گفت: در این پروژه، آموزشهای لازم در گروههای سنی و با بیانی رسا ارائه میشود که امید است با برنامه ریزی و هماهنگی های بیشتر بتوانیم این طرح را در سالهای آتی نیز برگزار کنیم.
نماینده سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در ادامه اظهار داشت: در هفت شهرستان استان کردستان که آلوده به مین و مهمات منفجر نشده است تاکنون این طرح به خوبی برگزار شده و علاوه بر این آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از ویروس کرونا و توزیع پک های بهداشتی و آموزشی نیز انجام شده است.
دانیال طباطبایی افزود: با همکاری مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، خدمات توانبخشی و حمایت از مصدومان نیز صورت می گیرد تا بتوانیم یاریگر این قشر از جامعه نیز باشیم.
آموزش و آگاهسازی مردم گامی موثر در پیشگیری از انفجار مین و مهمات منفجر نشده از جنگ
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه با گذشت چندین دهه از اتمام جنگ تحمیلی، همچنان عوارض ناشی از مین و مهمات منفجر نشده برای خانواده شهدا و جانبازان ادامه دارد، گفت: آموزش و آگاهی رسانی به مردم در استانهای مرزی گامی موثر در پیشگیری از انفجار مین بوده که این امر مهم توسط مربیان آموزش دیده و توانمند جمعیت هلال احمر کردستان در سطح شهر و روستا در حال برگزاری است.
پیام جلالی افزود: استان کردستان به واسطه موقعیت جغرافیایی و مرزی بودن، سال های سال است که عوارض و تبعات جنگ را به همراه دارد و هر ساله به دلیل انفجارهای ناشی از مهمات منفجر نشده به گونهای شاهد داغدار شدن خانوادهها است.
وی ادامه داد: کردستان با توجه به اینکه از استانهای مرزی کشور و جز استانهای آلوده به مین است، به دلیل همجواری با کشور عراق، همچنان بعد از جنگ نیز با این عارضه بیشتر درگیر بوده و اکنون با گذشت چندین سال از جنگ، به واسطه عوامل طبیعی و جابجا شدن مهمات منفجر نشده عوارض ناخوشایندی را همچنان به همراه دارد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان به حادثه انفجار مین در روستای نشکاش مریوان اشاره کرد و گفت: در این حادثه که سال ۹۲ رخ داد، کودکانی درگیر این عوارض شدند که عارضه آن تا ابد برای کودکان روستای نشکاش و خانواده آنها باقی مانده و صدای نابهنجار انفجار مین و این حادثه در ذهن این عزیزان ماندگار است.
وی یادآور شد: جمعیت هلال احمر کردستان، با حس مسوولیت و حس بشردوستانهای که دارد در طی برگزاری برنامه ها و حمایت های مختلف با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران، جهت ارائه آموزش های لازم در این زمینه به صورت داوطلبانه گام های موثری برداشته و در مناطق مختلف بخصوص هفت شهرستان آلوده به مین در کردستان، آموزش های لازم جهت آگاهی رسانی خطرات و رفتار ایمن تر در برابر مین و مهمات منفجر نشده به جا مانده از جنگ و همچنین بحث پیشگیری از کرونا را توسط مربیان و رابطان آموزشی مین برای عموم مردم ارائه کرده است.
بنا بر تحقیقات موجود ایران، دومین کشور آلوده به مین در دنیا است و در این میان استان های کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه آلوده به مین و مهمات عمل نکرده هستند. در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۲۰ میلیون انواع مین و مواد منفجره در مساحتی حدود ۴۲ هزار کیلومتر مربع در اراضی پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان از سوی رژیم بعثی صدام پراکنده شد.
نظر شما