به گزارش روز جمعه ایرنا، تارنمای خبری واشنگتن پست درادامه این گزارش نوشت: طی یک ماه اشغال نیروگاه چرنوبیل توسط روسیه، سربازان و دانشمندان روسی همه چیز از تجهیزات نظارتی حیاتی گرفته تا کپسول های آتش نشانی را به سرقت بردند.
واشنگتن پست نوشت: فهرست اقلام به سرقت رفته تاکنون شامل ۶۹۸ دستگاه رایانه، ۳۴۴ دستگاه وسیله نقلیه و ۱۵۰۰ دستگاه تشعش سنج «دزیمتر» و تقریباً تمام تجهیزات آتش نشانی است. این درحالی است که فهرست دیگر اقلام و تجهیزات و ادواتی که در جریان این اشغال هدف گلوله قرار گرفته و منهدم شده اند همچنان در دست تهیه است.
تارنمای خبری واشنگتن پست در ادامه نوشت: درحالی که از یک فاجعه در نیروگاه منحل شده چرنوبیل در جریان یک ماه اشغالگری روسیه جلوگیری شد، اینک مقامات این نیروگاه در حال بررسی وضعیت یک ماه هراسانگیز و آشفته روسیه در این مکان هستند که در آن ۹ نفر از افراد این نیروگاه کشته و پنج نفر نیز ربوده شدند.
بنابراین گزارش ، یوهن کرامارنکو مدیر منطقه ممنوعه چرنوبیل، منطقه ای به وسعت هزار مایل مربع که سطح تشعشعات در آن بالا بوده و دسترسی عمومی بدانجا مجاز نیست دراین باره به واشنگتن پست گفت: زمانی که روس ها به اینجا وارد شدند تصور کردیم حضور آنها دائمی خواهد بود اما (شاهد آن بودیم) که تجهیزات و اطلاعات بطور سیستماتیک ربوده و یا نابود می شوند.
واشنگتن پست درادامه نوشت: در مجموع، هزینه جایگزینی آنچه در نیروگاه منحله چرنوبیل توسط روسیه از دست رفته بیش از ۱۳۵ میلیون دلار برآورد می شود.
فاجعهٔ نیروگاه چرنوبیل حادثهای هستهای بود که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ در رآکتور هستهای شمارهٔ ۴ نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر «پریپیات» در شمال اوکراین که درآن زمان جزو اتحاد جماهیر شوروی بود، رخ داد، به گفته کارشناسان فاجعهٔ چرنوبیل، هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ تلفات، بدترین حادثهٔ هستهای در تاریخ محسوب میشود.
روسیه به دنبال نادیده گرفتن نگرانی های امنیتی خود از سوی غرب در مورخ ۵ اسنفندماه ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد، طرف های غربی به سرکردگی آمریکا نیز تاکنون با کنار گذاردن راه حل های سیاسی با حمایت های نظامی از کی یف بر آتش این جنگ دامن زدند.*
نظر شما