به گزارش ایرنا، «عدی عبدالهادی» از رهبران ائتلاف الفتح امروز (جمعه) در گفت و گو با «المعلومه» تاکید کرد که آنکارا مسئول آوارگی هزاران خانواده در کردستان عراق است.
وی گفت که دستور کار و هدف آنکارا در کردستان عراق مشخص است و ترکیه به بهانه مبارزه با «پ ک ک» (حزب کارگران کردستان ترکیه) و گسترش پایگاه های نظامی در شمال کشور به دنبال جاه طلبی و کنترل مناطق وسیعی از خاک عراق است.
این مقام ائتلاف شیعی الفتح افزود که ضعف دولت مرکزی بغداد و حضور نیروها و احزاب کرد حامی آنکارا، بدون اینکه آنها متوجه خطر پروژه و اهداف ترکیه برای امنیت ملی عراق باشند، آنکارا را تشویق به عملیات نظامی و ادامه حملات علیه کردستان عراق کرده است.
وی اظهار کرد که ترکیه با انجام این گام ها و عملیات های مختلف علیه خاک عراق در شمال کشور، مسئول مستقیم آوارگی هزاران خانوار کرد و تخریب دهها روستای منطقه است.
عبدالهادی تاکید کرد که آنچه در کردستان عراق می گذرد؛ اشغالگری، نقض حاکمیت ملی و تمامی اصول حسن همجواری است.
به گفته وی، نیروهای ترکیه به بهانه مبارزه با پ ک ک بیش از ۲۰۰ کیلومتر به داخل اقلیم کردستان عراق نفوذ کرده اند.
پیشتر یک مقام محلی در «العمادیه» استان دهوک فاش کرده بود که ساکنان ده ها روستای این منطقه از ترس بمباران و حملات زمینی و هوایی ارتش ترکیه ناچار به ترک زادگاه خود و آواره شده اند.
«عمر سورچی» گفت که عملیات نظامی ترکیه افزون بر آوارگی مردم و تخلیه روستاهای منطقه منجر به خسارت و آتش سوزی در گستره صدها هکتار از کشتزارهای منطقه العمادیه شده است.
وی افزود که حملات ترکیه همچنین باعث آسیب به زیرساخت های مختلف از جمله قطع برق در ۱۷ روستای منطقه شده است.
سورچی گفت که حدود ۸۰۰ خانوار روستایی در العمادیه استان دهوک به دلیل تداوم عملیات نظامی ارتش ترکیه، روستاهای خود را ترک و به شهر «کانی ماسی» پناه برده اند. بیشتر آوارگان را کشاورزانی تشکیل می دهند که فصل برداشت گندم آنها فرا رسیده است.
ترکیه در ۱۸ آوریل گذشته (۲۹ فرورین) عملیات «قفل پنجه» را علیه مخفیگاه ها و پایگاه های پ ک ک (حزب کارگران کردستان ترکیه) در مناطق «متینا، زاب و افشین پاسیان» در شمال عراق آغاز کرد.
پ ک ک که آنکارا و غرب آن را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کرده اند، از سال ۱۹۸۴ علیه دولت مرکزی ترکیه می جنگد.
درگیری های دو طرف در چهار دهه گذشته تاکنون حدود ۵۰ هزار کشته بر جا گذاشته است.
عراق در دو سال گذشته با شدت گرفتن عملیات آنکارا ، در چندین نوبت سفیر ترکیه را به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید بغداد را به عملیات نظامی و نقض حاکمیت کشور ، به وی تسلیم کرده است.
این در حالی است که مسئولان و مقامات محلی در کردستان عراق نه تنها به وجود پایگاه های نظامی غیر قانونی ترکیه در شمال عراق و همچنین حملات هوایی و توپخانه ای به مناطق روستایی در استان دهوک، اعتراضی نکرده اند، بلکه روابط خوبی هم با مقام های ترکیه ای دارند.
نظر شما