مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بازرسان ستادی دامپزشکی بر چگونگی و حسن انجام عملیات واکسیناسیون تب برفکی دامی نظارت خواهند کرد، افزود: در این فاز که تا پایان تیر ماه سال جاری ادامه دارد یک هزار و ۶۰۰ روستای استان تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شود که از دامداران انتظار می رود با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
ورمقانی افزود: با وجود کمبود منابع مالی و اعتباری، بالا بودن قیمت واکسن و همچنین پایین بودن بنیه مالی روستاییان، پیگیری برای رایگان بودن واکسن، مساعدت مسوولان ارشد سازمان دامپزشکی و حمایت مسوولان استانی را در برداشت.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام است که احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته است تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می شود در حالی که مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
نظر شما