روناک تاسا روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در بررسی های صورت گرفته در چند سال گذشته، ۱۱ محوطه تاریخی در محدوده آبگیری سد چپرآباد این شهرستان شناسایی و عملیات نجات بخشی آن انجام شده است.
وی ادامه داد: عملیات نجات بخشی چهار محوطه "شیخ رش" یک و ۲، محوطه "کانی حوا "و تپه "چپرآباد" نیز اخیرا توسط ۱۰ کارشناس در قالب چهار گروه نیز انجام شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشنویه بیان کرد: طی کاوش های نجات بخشی صورت گرفته ظروف سفالی، تدفین انسانی و تعدادی اشیای مفرغی بدست آمده است که به گنجینه موزه یکی از شهرستان ها انتقال یافت.
تاسا گفت: کاوش های صورت گرفته در محدوده سد چیرآباد می تواند نقطه عطفی برای باستان شناسی در جنوب آذربایجان غربی محسوب شود.
بیش از ۲۵ هزار گردشگر از اشنویه بازدید کردند
وی با بیان اینکه استقبال مسافران و گردشگران از جاذبههای گردشگری و تاریخی این شهرستان در روزهای ۱۱ تا ۱۴ خرداد بسیار مطلوب بود نیز افزود: بیش از ۲۵ هزار گردشگر از این مناطق بازدید کردند و جنگل "میراوه"،"عین الروم" ، "پارک جنگلی قلاتوک "و "ییلاقات" عمده مقصد مسافران و گردشگران بود.
وی ادامه داد: ظرفیت پذیرش بیشتر مراکز اقامتی شامل (خانه معلم، بوم گردی و مهمان پذیرها ) تقریبا کامل بود.
به گزارش ایرنا، اشنویه، یکی از مناطق مهم تاریخی و باستانی آذربایجانغربی به شمار میرود که دارای ۱۰۶ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی از جمله تپه «دینخواه»، «کتیبه کیلاشین»، «قلعه قلاتگاه»، «کتیبه عینالروم»، «قبرستان مارابراهیم» و تومولوسهای «سوجه»، «گندویلا»، «حسن نوران»، «ملااحمد» و «سیاوان» است.
این شهر مرزی همچنین به دلیل داشتن پنج کتیبه از ۱۰ کتیبه مهم اورارتویی به کانون آثار برجا مانده اورارتویی در کشور تبدیل شده که شناسایی این کتیبههای مهم از جمله «کیلهشین» و «عینالروم» باعث شده کارشناسان آثار باستانی، تاریخی و باستانشناسان از این منطقه به عنوان بهشت باستان شناسی یاد کنند.
نظر شما