به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این دانشکده، دکتر رمضان احدی بیان کرد: هیچ مورد تایید شدهای بر اساس پیام صریح مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در کشور مشاهده نشده و درصورت مشاهده هرگونه مورد مثبت در کشور برای اطلاع و اقدامات لازم به همشهریان اعلام خواهد شد.
وی توضیح داد: در چند روز اخیر پیامی در فضای مجازی بهبهان دست به دست میشود که به جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع همشهریان عزیز رسانده میشود، به تازگی زنی ۲۷ ساله و ۲ ماهه باردار، با اظهار اینکه حدود ۲ هفته پیش سابقه مسافرت به شهرستان آبادان را داشته است و با بیمار مشکوک به آبله در آنجا در ارتباط بوده به بیمارستان مراجعه میکند.
احدی ادامه داد: علایم اولیه وی شامل سردرد و تب خفیف بوده که در ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ با شکایت از تاول پوستی که در ابتدا در ناحیه قفسه سینه و گردن بوده و سپس سایر علایم چون گسترش تاولها به صورت، ضعف، بی حالی، بدن درد، کمر درد و لنفادنوپاتی به بیمارستان مراجعه میکند.
رییس دانشکده علوم پزشکی بهبهان اضافه کرد: با توجه به ویژه بودن شرایط وی و رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری، اتاق ایزوله در بخش وی آی پی بیمارستان شهیدزاده برای وی آماده و در آن بستری شد.
وی گفت: با بررسی انجام شده، بیمار مذکور به احتمال زیاد مبتلا به آبله مرغان بوده و جای نگرانی نیست و هم اکنون حال عمومی وی خوب گزارش شده است.
احدی بیان کرد: همچنین برای اطمینان بیشتر نمونههای لازم ازبیمار گرفته و برای بررسی به آزمایشگاه مرجع انستیتو پاستور تهران ارسال شده است.
رییس دانشکده علوم پزشکی بهبهان ادامه داد: به جهت اطمینان بیشتر و به حداقل رساندن احتمال سرایت بیماری، وی در بیمارستان شهیدزاده بستری و زیر مراقبت ویژه قرار گرفته و پس از مشخص شدن نتیجه درصورت منفی بودن آزمایش از بیمارستان مرخص میشود.
وی به همشهریان توصیه کرد تا ضمن استفاده از ماسک با رعایت توصیههای بهداشت فردی مراقب سلامتی خود باشند و برای کسب اطلاعات موثق، اطلاعیههای روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی بهبهان و رسانههای رسمی شهرستان را دنبال کنند و توجهی به شایعات منتشر شده در فضای مجازی نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، آبله میمونی توسط یک ویروس با DNA دو رشتهای که به خانواده اورتوپاکس ویروسها تعلق دارد ایجاد میشود. از لحاظ ژنتیکی دو نوع ویروس مانکی پاکس آفریقای مرکزی (کنگویی) و غرب آفریقا وجود دارد که نوع کنگویی بیماری خطرناکتر، شدیدتر و با قدرت سرایت و گسترش بیشتری همراه است. اکنون هنوز محل ذخیره طبیعی آن ناشناخته باقیمانده است، هرچند میمونها و برخی جوندگان فعلا متهم محسوب میشوند.
تاکنون سازمان جهانی بهداشت گزارشی از موارد تایید شده از آبله میمونی در کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا، انگلستان، اسپانیا، پرتغال، آلمان، بلژیک، فرانسه، هلند، ایتالیا و سوئد دارد، درحالیکه ۵۰ مورد مشکوک دیگر هم در حال بررسی است.
نظر شما